Anasayfa /  Politika

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı!

Hiç şüphesiz günün en merak edilen olayı CHP grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağını iddia ettiği belgelerdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrası deyim yerindeyse dağ fare doğurdu ve CHP liderine yönelik eleştiriler başladı.

Abone ol
Abone ol 28 Kasım 2017 18:31

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışında bulunan hesaplarda büyük miktarlarda parası olduğunu iddia etmişti. Erdoğan ise bu iddia sonrası Kılıçdaroğlu'na 'yurt dışında hesabım olduğunu ispat et istifa ederim' diye meydan okumuştu. Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı o belgelerde tıpkı daha önceki iddialarında olduğu gibi Erdoğan'a yönelik bir bilgi olmadığı görüldü. 

İşte o iddiaların açıklanacağı bugünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dair bir ispatta bulunamayan Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'nda kurulan Bellway isimli bir şirkete para yolladığını iddia etmekle yetindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında açıkladığı belgelerle ilgili bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Avukat Özel, "Kılıçdaroğlu tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların tamamı sahtedir" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI

Kılıçdaroğlu'nun iftirayı bulan iddiaları sonrası AK Parti'den çeşitli tepkiler yükselirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da CHP liderine olan tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi. 

Twitter’dan bir mesaj paylaşan Soylu, ‘#İstifaEtKılıçdaroğlu’ etiketiyle, “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözünü paylaştı.

Soylu ardından ise şöyle yazdı: “Bir siyaset bezirganı olan Kılıçdaroğlu bu sözü bir kez daha haklı çıkardı.”


Yorumlar