Anasayfa /  Politika

Selahattin Demirtaş ile Doğu Perinçek'in Twitter atışması

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçilirse HDP'yi kapattıracağını açıklayan Vatan Partisi'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e yanıt verdi, "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız" dedi. Perinçek'ten buna da karşılık geldi: "HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu." Perinçek aynı mesajın içinde "HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması" ifadesini de kullandı.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2018 01:11

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Doğu Perinçek'in 100 bin imzayı, YSK'nın tanıdığı sürenin son gününde tamamlayarak aday olabilmesinin ardından başlattığı kampanyasındaki vaatlerinden biri HDP'yi kapatmaktı.

Vaadi HDP'yi kapatmaktı

12 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlediği toplantıda konuşan Perinçek, "HDP'yi PKK'ya bağlı olmakla" suçlayarak, "Cumhurbaşkanı seçilince, Siyasî Partiler Kanunu'nun 100. Maddesinin (b) fıkrası uyarınca, Bakanlar Kurulu Kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle Yargıtay Başsavcılığına başvuruda bulunacak ve HDP'nin kapatılması için dava açılmasını talep edeceğiz. Bu konudaki talepnamemiz hazırdır" demişti.

Demirtaş'tan yanıt: 'Siz kazanırsanız kendimiz kapatacağız'

Perinçek'in bu vaadine HDP'nin hapiste bulunan eski Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tan esprili bir yanıt geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Perinçek'e yanıt yazan Demirtaş, "Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız" dedi.


Yorumlar