Anasayfa /  Politika

Seçim anket sonuçları: AK Parti birçok şehri kaybedecek

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, 31 Mart Yerel Seçimi yaklaşırken son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2019 19:43

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, 31 Mart Yerel Seçimi yaklaşırken son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Kemal Özkiraz'ın son paylaştığı son seçim anket sonuçlarına göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile aradaki fark kapattı ve yüzde 1.5 puan önde. Ankara'da ise Mansur Yavaş, en yakın rakibi olan Ak Parti adayı Mehmet Özhaseki'ye fark atmış durumda. 

Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, yerel seçimlere yönelik yaptırdıkları anket sonuçlarını açıkladı.  Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği iki büyükşehir İstanbul ve Ankara’ya yönelik yaptırılan anket sonuçları hakkında konuşan Özkiraz, “Son yaptığımız anketlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu 1,5 puan önde. Ekrem İmamoğlu’nun sakin ve güzel bir kampanya yürütmesinin bu duruma etkisi var.” dedi. 

Özkiraz, Ankara'da Yavaş ve Özhaseki arasında geçen rekabete ilişkin ise Mansur Yavaş2ın açık ara önde olduğunu ileri sürerek,  “MHP’nin kıyıda bulunan seçmenleri partilerinin logosunu pusulada göremediği için ve AK Parti’ye ekonomik sıkıntılar yüzünden tepkili olduğu için CHP veya İYİ Parti’ye kayabilir. AK Parti tabanında daha liberal, daha Avrupai, muhalefet seçmeninden pek farkı olmayan 6-7 puanlık bir seçmen grubu kopacak. Ekonomik krizi ve Türkiye’deki kötü yönetimi en çabuk fark eden onlar zaten. Bu kopuş, birçok şehri kaybettirecek” dedi. MHP'nin oylarının AK Parti2ye girmeyeceğini dile geitren Özkiraz, MHP'nin oylarının İYİ Parti ve CHP'ye kayacağını savundu. 

Kemal Özkiraz, İstanbul'da anket sonuçlarına ilişkin “İstanbul’daki anket sonuçları ile ilgili Kararsızları da dağıttığımızda Ekrem İmamoğlu, yüzde 50,1 ile 1,5 puan önde. Binali Yıldırım yüzde 48,5. Diğer ise yüzde 1,4. Ancak Erdoğan kararsızları, oy vermeyeceğini söyleyenleri sandığa götürmeyi başarırsa İstanbul’u kazanabilir” dedi. Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın Özhaseki karşısında 7 puan önde olduğun söyleyerek Mansur Yavaş'ın yüzde 51,60 puan bandında oy alabileceğini söyledi. Özkiraz, Mehmet Özhaseki'nin ise Ankara'da yüzde 45,60 puan bandında oyu olduğunu kaydetti.

Yorumlar