Anasayfa /  Politika

Saadet Partisi’ne özgü “cepsiz ceket” objesi ne anlama geliyor?

Saadet Partisi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri için öne sürdüğü cepsiz ceket objesi ne anlama geliyor?

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 15:18

Haftalardır büyük bir merakla beklenen Saadet Partisi’nin ceket objeli kampanya görsellerinin anlamı bugünkü tanıtım ve lansman programında açıklandı.

31 Mart yerel seçimler için çalışmalarını aylar öncesinden başlatan Saadet Partisi kampanyasını açıklamaya başlarken kullandığı ceket objesi ile merak uyandırmıştı. Nihayet programda açıklanan ceket objesinin ‘Cepsiz Ceket’ olduğu anlaşıldı. Ceplerinin olmayışı programda dikkat çekti. Temsili olarak bazı adaylarına Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından giydirilen ceketler büyük ilgi gördü. Özellikle ceplerinin olmayışı birçok soruyu da beraberinde getirdi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, CEKETİ ELLERİYLE GİYDİRDİ

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun temsili olarak adaylarına giydirdiği cebi olmayan ceketlerin bir anlam taşıdığı hazırlanan video ile anlatıldı. Videonun başında yer alan ‘Cepsiz Ceket bir moda terimi değildir. Bir şekli de ifade etmez’ cümlesi ceketin temsili bir obje olduğunu anlattı. Videonun devamında yer alan cepsiz ceketi açıklayan cümleler ise programa katılanları heyecanlandırdı. Cepsiz Ceketin anlamını ifade eden video; “Cepsiz ceket; kendi değil halkı kazansın diye belediyecilik yapanların ceketidir. Cepsiz ceket; yetim ve öksüzün hakkını sırtında bir kurşun tabut gibi taşıyanların ceketidir. Cepsiz ceket; saklayacak tek bir çıkarı ve haram lokması olmayanların ceketidir. Cepsiz ceket; şehidin, gazinin bu vatan için verdiklerini, zihninden de gönlünden de asla çıkarmayanların ceketidir. Cepsiz ceket; zamanı geldiğinde gönül ferahlığı ve vicdan rahatlığı ile önünü ilikleyip halkının karşısına, Allah’ın karşısına çıkar gibi çıkabileceklerin ceketidir. Cepsiz ceket; halkından başkasının önünde eğilmesine sebep verecek bir şeyi saklamak zorunda kalmayanların ceketidir. Cepsiz ceket ahlaklı ve liyakatli siyasetin, belediyeciliğin giydiği cekettir! diye devam etti.


Yorumlar