Anasayfa /  Politika

Organ nakli bekleyen aileler, Meclis'te milletvekillerini ağlattı

Organ nakli bekleyen aileler, Meclis'te milletvekillerini ağlattı

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2016 12:43

ANKARA (CİHAN)- CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, organ nakli bekleyen ailelerin sesi olmak için basın toplantısı düzenledi. Kalp nakli bekleyen Berk Yıldız'ın annesi Arzu Yıldız, açıklama yaparken gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de ağladı. Toplantıya katılanlar gözyaşlarına boğuldu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Organ nakli bekleyen binlerce, on binlerce insanın sesi olmak için ve bütün Türkiye'ye duyurmak için toplantı düzenlediklerini dile getiren Atıcı, yüzlerce aileden örnek olarak seçtikleri iki aileyle birlikte olduklarını kaydetti. Berk Yıldız ve Tuğçe'nin kalp nakli beklediklerini ifade eden CHP'li vekil, ikisinin de ağır derece de kalp yetmezliği olduğunu vurguladı.

Bu çocuklara tıpkı organ nakli bekleyen 28 bin 251 kişi gibi gibi yardım edilmesi gerektiğini anlatan Aytuğ Atıcı, şunları ifade etti: "Sözün bittiği noktadayız. Bu konuda siyaset yapmayacağız, Sağlık Bakanlığı'nın politikalarını eleştirmeyeceğiz. Sözümüz millete. 2011 yılında 3 bin 953 organ nakli gerçekleştirildi. 3 yıl sonra 2014 yılında 4 bin 200 organ nakli; yani artış sadece 247. Burada bir sorun; evet toplumumuz bilinçleniyor, organ nakline sıcak bakıyor. Ben kendi organlarımı 35 yıl önce bağışladım. Bütün insanları duyarlı olmaya çağırıyorum. Her yıl organ nakli gereken insan sayısı 4 bin kişiyi geçiyor; her yıl 4 bin kişi ekleniyor. Ama bizim organ nakli sayılarımız maalesef geride sayıyor."

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci ise organ bağışının artması için Sağlık Bakanlığı'nın insanları bilinçlendirmesi gerektiğini belirterek, 51 çocuğun kalp nakli için beklediğini vurgulayarak vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

Kalp nakli bekleyen Berk Yıldız'ın annesi Arzu Yıldız da istediği şeyin çok zor bir şey olduğunu bilerek insanlığa seslendiğini kaydetti.

Kendilerinin görülmesini isteyen Yıldız, "Ben çocuğumu hiç suç işlemediği halde müebbet yemiş mahkuma benzetiyorum. Hiç top oynamamış, koşmamış, okula gidememiş, hayatı risk olan bir çocuktan bahsediyorum. Özgürlüğü sizin elinizde." dedi ve gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de ağlamaya başladı ve Yıldız'a destek vermeye çalıştı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da duygusal anlar yaşadı.

Çocuğunun hayatı ancak pencereden izleyebildiğini, yürümesinin dahi sorun olabileceğini anlatan kalp nakli bekleyen Berk Yıldız'ın annesi, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaşamak istemenin dini, ırkı, mezhebi yoktur; hele söz konusu çocuklarımızsa. Burada ölümsüzlüğü aramak değildir amacımız, yaşamak için bir fırsattır istediğimiz. Yaşatamadığımız çocukların, yaşamak için direnen çocuklara umut vermesi adına sesleniyorum. Lütfen bizi görün, duyun, bilin istiyorum."

Yıldız'ın konuşması sırasında ailelerle birlikte Yedekci de gözyaşlarını tutamadı. CİHAN    

Yorumlar