Anasayfa /  Politika

On binlerce kişi Kudüs'e destek için Yenikapı'da! Yeni kapı Kudüs mitingi canlı izle

Büyük Kudüs mitingi için nefesler tutuldu. On binlerce vatandaş 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingi için Yenikapı'da buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ''Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, kıbledir. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Bizim için Çanakkale neyse Kudüs de odur'' dedi.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2018 17:59

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenleniyor. Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı. Mitingi aşağıdaki playerdan canlı olarak takip edebilirsiniz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır" diye konuştu.

DAKİKA DAKİKA KUDÜS MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Erdoğan konuşmasından önce miting alanında bulunan vatandaşları selamladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Bugün Yenikapı özellikle farklı müstesna bir günü yaşıyor. Kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Mitingimize iştirak eden MHP Genel başkanı olmak üzere BBP genel başkanına, siyasi partilerin temsilcilerine özellikle saygılarımı sunuyorum. İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum.

"KUDÜS BİR SEMBOLDÜR"

İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele den Filistinli kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

Osmanlı devleti 4 asır boyunca Kudüs’ü diğer dinlerin mensupları için de barış ve huzur şehri olarak yönetmişti. Birinci Dünya savaşında yenilen Osmanlı Kudüs’ü de terk etmek zorunda kalmıştı. İşte Kudüs o günden beri huzur yüzü görmedi. Hıristiyanların kutsalları da İsrail tehdidi altına girdi. BM kararına göre Kudüs özle statülü bir şehir olacaktı. 1967 yılında Kudüs’ün işgaline sessiz kalan BM İsrail’in gerçekleştirdiği haksız hukuksuz vicdansız halkasız eylemleri sadece seyrederek bu zulme zımnen ortak olmuştur.

"ASIL MÜCADELE SİYONİSTLERLE"

Neden dünya beşten büyüktür diyorum anlıyor musunuz? Yoksa bir ABD’nin iki dudağının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremeyiz. Onun için ne diyoruz? Zalimler için yaşasın cehennem. Mescidi Aksa’nın yakılması aslında bardağı taşıran son damla olmalıydı. Bunlar Siyonist. Ve bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Ben Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayırıyorum. Asıl mücadele Siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir değil.





"ZALİM NASİHATTEN ANLAMAZ"

İsrail 1947’den beri istediğini yapıyor. Bugün de bu pervasızlıkla devam ediyor. Mescidi Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor. Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz yapamıyoruz. Dualarımıza yüreklerimizin ve bileklerimizin gücünü eklemedikçe zalimi durdurmayız. Çünkü zalim nasihatten zaten anlamaz. Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dik güçtür güç... Tüm Müslümanlar birlik olup karşısına dikilirse İsrail’in pervasızlığı süremez. Sırtını dayadığı lobisi İsrail’e derman olamaz.

En büyük görev günümüz Müslümanlarına düşüyor işte bu meydana düşüyor. Yenikapı meydanı buna yabancı değil. Biz 7 Ağustos'ta da burada mıydık. 15 Temmuzun hesabı için burada mıydık. Unutmayın bu alan evet her zaman bizim toplanma yerimiz olacaktır. Buluşma yerimiz olacaktır. Önce biz kendi aramızda birliğimizi beraberliğimizi uhuvvetimizi temin edeceğiz ki zalime karşı gerektiği şekilde güçlü durabilelim.

"İÇİMİZE SOKULAN TERÖRİSTLERİ BİLE ENGELLEYEMİYORUZ"

Müslümanlar aralarındaki ihtilaflarda birbirlerine ne kadar tahammülsüzse, hatta ne kadar vicdansızsa hasımlarına karşı o derece pısırık korkak bir görüntü içindedir. İçimize kadar sokulan terör örgütlerini bile engelleyemiyoruz. DEAŞ diye bir örgüt türedi. Bu örgüt kimin kanını döktü. Bu örgüt sadece Müslümanların kanını döktü sadece Müslümanlara zulmetti. Sadece İslam coğrafyasının mirasına saldırdı.

Güya bu örgütle mücadele için dünyanın dört bir yanından gelen güçler adeta coğrafyamızı işgal etti.

Ben Müslümanın diyen herkesin peygamber efendimizin şu tavsiyesini çok iyi kavraması gerekiyor: Sizden herhangi biriniz bir kötülüğü gördüğünde onu eliyle değiştirin gücü yetmiyorsa diliyle değiştirsin buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz etsin. Bu ise imanın en zayıf mertebesidir.

Bugün bırakın elimizle değiştirmesini dilimizle dahi ortak bir karar varamıyoruz. Müslümanların bu gaflet halinin tecessüm ettiği husus işte Kudüs meselesidir.

ABD TARAF OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Tüm Müslümanlara diyoruz ki gelin birlik olalım ve zalimlerin karşısına tek bilek tek yürek olarak çıkalım. Kudüs inşallah tüm Müslümanların kurtuluşu olacaktır. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs sayesinde atacağımıza inanıyorum. Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Nöbeti devralmaya hazır mıyız? ABD büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararıyla bölgede arabulucu değil taraf olduğunu bir kez daha göstermiştir. ABD sorun çözmeden yana değil sorun üretmeden yana olduğunu ortaya koymuştur. BM güvenlik konseyini tıkayan şu anda tek ülke ABD’dir.

Kudüs’ü fanatik siyonistlerin yerle yeksan etme niyetine karşı Müslümanı, Hristiyanı, sağ duyulu Musevisiyle hep birlikte mücadele edeceğiz. Holokost mağduru bir halkın kendi devletlerinin bir başka halkı işlediği insanlık suçuna rıza göstermeyeceğini umuyorum. İsrail halkını yönetimlerinin kendilerini sürüklediği felakete karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. ABD halkının da yeterli bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Attığı adımların bir gün geri dönüp ABD’yi vurması kaçınılmadır. ABD halkını da yönetimlerinin yanlışlarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum. İsrail en çok Türkiye ve şahsımı hedef alıyor."

SAAT 17.39

TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

SAAT 17.22

Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

İşte Binali Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

"Bu muhteşem meydanda Filistin’de yaşanan İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik.

Bu zulüm karşısında ülkemizin mesajını, safını dünyaya ilan etmek için toplandık.

Bugün burada 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' diye sesleniyoruz.

Kadınların gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD yönetimi ev başkanı da bu zulme ortak olmuştur. ABD başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir.

Bu vicdansız eylemden dolayı hepsine yazıklar olsun yuh olsun.

Türkiye zulmü en şiddetli şekilde kınamıştır. Üç gün ülke çapında yas ilan ettik. TBMM’de AK Parti MHP ve CHP’nin mutabakatıyla İsrail zulmünü kınadık. Filistin milletimizin meselesidir.

Sevgiden nasibini alamamış insanlara ve devletlere yazıklar olsun diyoruz. Bu dünyada zulümle payidar olan yoktur olmamıştır.

Filistinlilere acılar yaşatan İsrailli zorbalar da abad olamayacaktır.

Filistin çaresiz değilsin yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır."

SAAT 17.10

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

SAAT 16.49

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"İman dolu gönüllerimize günahkarlara aşılmaz duvarlar ördük. Gazze’deki mazlumlar için ayaktayız Ramallah’taki mağdurlar için Allah aşkına kıyamdayız.

Türk ve İslam yurtlarının feryatlarından dolayı yaslıyız. Kurulan her tuzağın karşısındaki hasmı ve haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam’ın suruyuz.

Kardeşlerimiz bilsinler ki yalnız değiller çaresiz değiller sahipsiz değiller.

Siyonizm kutsallarımıza musallat olmuştur. Hıyanet gövde gösterisi yapmaktadır. Evangelist kapitalist emperyalist tahakküm Kudüs’ün bağrına zehirli mızrak olup saplanmıştır.

Kudüs gitti demekle gitmez düştü demekle düşmez. İsrail’in başkenti demekle bu tartı bu sıkleti çekmez çekemez. ABD’nin hastalıklı yönetimi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımıştır. Tek kelimeyle yangına benzinle gitmiştir.

ABD başkanı bu hakkı nereden almıştır. Ortadoğu’nun ve Dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl cüret etmiştir. Bu, düşmanlık değil midir. Bölge adeta barut fıçısı gibidir.

Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir. ABD tarafsız arabulucu rolünü tamamen kaybetmiştir.

Uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gereken Netanyahu ve çetesi katlettikleri canların bedelini ama bu dünyada ama diğer dünyada ödeyeceklerdir.

BM üç maymunu oynamaktadır ahlaken vicdanen çökmüştür.

Malum İslam ülkeleri kaçak güreşiyor İsrail ve ABD’yi ağızlarına almadan durumu kurtarmaya çalışıyorlar.

Alayına yazıklar olsun alayına yuh olsun. Korkaklık bunları ruhuna işlemiş.

Kudüs asla terk edilmeyecek asla yüzüstü bırakılmayacaktır."

SAAT 16.42

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Destici'nin konuşmasından satır başları:

"Bugün başkentlerini Kudüs'e getirenler, yarın Tel Aviv'i de bulamayacaklar. Milyonların burada toplanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik inşallah kıyamete kadar devam edecek. Birliğimizi, istikrarımızı kimse bozamayacak."

SAAT 16.30

Miting konuşmalarından önce sahnede Kuran-ı Kerim okundu.

SAAT 16.28

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler el ele mitinge katılan vatandaşları selamladı.

SAAT 16.19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Yenikapı'ya geldi

SAAT 16.18

Başbakan Binali Yıldırım miting kürsüsüne çıkarak vatandaşları selamladı

SAAT 16.17

Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici sahneye miting kürsüsüne çıktı.


Yorumlar