Anasayfa /  Politika

Öcalan'dan 23 Haziran için HDP'ye "tarafsızlık" çağrısı!

İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptı. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, bu akşam Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, mektubunu okudu.

Abone ol
Abone ol 20 Haziran 2019 21:44

 Öcalan'dan 23 Haziran için HDP'ye "tarafsızlık" çağrısı!

İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptı.Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, bu akşam Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, mektubunu okudu.

 

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü köşe yazısında 23 Haziran seçimlerini kaleme aldığı ve Kürt seçmenlerin oyunun dengeleri etkileyebileceğini belirttiği yazısında, “Henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.” demişti. Tartışmalara konu olan yazıda ayrıca Müderrisoğlu, İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesini isteyen Selahattin Demirtaş’ın aksine, avukatlarıyla görüşen Abdullah Öcalan’ın “nötr kalınma” çağrısı yapması gerektiğini söylemişti.

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, bu akşam Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, mektubunu okudu.

Teröristbaşı Öcalan mektubunda "HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır" açıklamasında bulundu.

Ayrıca "HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır" ifadelerini kullandı.


Yorumlar