Anasayfa /  Politika

Necmettin ERBAKAN'ın Çocukluğu Hikaye oldu. Erbakan Kimdir?

Necmettin ERBAKAN'ın Çocukluğu Hikaye oldu. Erbakan Kimdir?

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2016 07:33

Necmettin ERBAKAN'ın çocukluğu hikaye oldu. Peki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kimdir? Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu, vefatının beşinci yıl dönümünde hikayeleştirildi. "Necmettin'in Dünyası" çocuk hikayeleri serisi, Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı.

54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğu hikayeleştirildi.

Vefatının beşinci yılında çıkan "Necmettin'in Dünyası" çocuk hikayeleri serisi, Erbakan'ın hayatından gerçek bilgiler doğrultusunda kurgulandı. Seride, "Necmettin ve Mestan", "Necmettin ve Hediye Koç", "Necmettin Otomobil Yapıyor", "Bahçede Kurulan Devlet" başlıklı hikayeler yer alıyor. Her biri 16 sayfadan oluşan hikayelerin son bölümlerinde ise çocukları bilgilendirecek ve eğlendirecek boyama, fark bulmaca, labirentler yer alıyor.

"Türkiye'nin ilk milli ve yerli karakteri" sloganıyla satışa sunulan hikayelerde, mücadele azmi, çalışkanlık, dürüstlük, milli ve manevi değerlere vurgu yapıldı.

"Necmettin'in Dünyası"

internet ortamında Kitapların tanıtımı için "

www.necmettinindunyasi.com

" isimli internet sitesi hazırlandı. İnternet sitesinde, hikaye özetlerinin yanı sıra oyunlar, boyamalar ve videolara da yer verildi.

Kitapları okuyan çocukların yorumlarına da sitede yer verildi. Çocukların, "Otomobil hikayesini çok sevdim", "Ben de otomobil yapacağım", "Babam bana 'en kısa sürede beraber bir otomobil yapalım' dedi" şeklindeki yorumları dikkati çekti.

Kitap almak isteyen okuyucular için sitede online satış bölümü de yer aldı. Toplu satışlar içinse kitaplar, Milli Gazete'nin Ankara'daki bürosundan temin edilebilecek. Necmettin ERBAKAN'ın Çocukluğu Hikaye oldu. Peki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kimdir? İşte hayatı ve eserleri..

Necmettin ERBAKAN KİMDİR? Necmettin ERBAKAN'ın HAYATI ?

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926'da Sinop'ta doğmuş ve 27 Şubat 2011'de Ankara'da hayata veda etmiştir. 23 Haziran 1996- 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürütmüştür. Lakabı Mücahid Erbakandır.

Sinop Kadı Vekili Mehmet Sabri ile Kamer Hanım'ın dört çocuklarının en büyüğü olarak dünyaya geldi. Anne tarafı Çerkez , Baba tarafı ise, 19. yy'ın sonlarında Adana'nın Kozan, Saimbeyli ve Tufanbeyli bölgelerinde hüküm sürmüş Kozanoğlu Beyliği'ne dayanır. İlk öğrenimine Kayseri'de başlamasına karşın babasının tayin olması dolayısıyla Trabzon'da tamamladı. 1937'de orta tahsile başladığı İstanbul Erkek Lisesi'ni 1943'te birincilikle bitirdi. Üniversiteye sınavsız giriş hak kazanmış olmasına rağmen sınava girmeyi tercih etti. Erbakan'ın öğrenime başladığı yıl olan 1943'te, öğretim süresi altı yıl olan Yüksek Mühendis Mektebi üniversiteye dönüştürülerek adı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) olarak değiştirildi ve öğretim süresi beş yıla indirildi. Bu nedenle Erbakan kendisinden önce okula başlayan öğrencilerle birlikte tahsiline 2. sınıftan başladı. Teknik üniversitedeki dönem öğrencileri arasında Süleyman Demirel ve Turgut Özal da vardı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nden 1948 yılında mezun oldu. Aynı yıl "Motorlar Kürsüsü"nde asistan oldu (1948-1951). Bu süreçte öğretim üyesi olarak Prof. Dr. Selim Palavan'la beraber motor dersi verdi.

Üniversite tarafından 1951'de gönderildiği Almanya'da RWTH Aachen'de (Aachen Teknik Üniversitesi) doktorasını yaptı. Klockner Humboldt Deutz AG motor fabrikasına davet edildi. Alman Ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezi'nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman üniversitelerinde doktorasını verdi.

1953'te doçentlik sınavını vermek üzere Türkiye'ye döndü. 1954'te, 27 yaşındayken İTÜ'de doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere altı aylığına tekrar Almanya'nın Deutz fabrikalarına gitti. Mayıs 1954 - Ekim 1955 arasında askerlik yaptı. Tekrar üniversiteye döndü. 1956-1963 arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor'u kurdu ve motor üretimini gerçekleştirdi. 1965'te profesör ünvanını aldı. 1967'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreterliği'ne seçildi. Aynı yıl, TOBB'da sekreteri olarak görev yapan Nermin (Saatçioğlu) Erbakan'la (1943-2005) evlendi. Bu evliliğinden üç çocuğu (Zeynep (d. 1968), Elif (d. 1974) ve Fatih (d. 1978)) oldu.

Bu dönemde, büyük sanayici ve tüccarlara karşı Anadolu tüccar ve küçük sanayicilerini savunmasıyla dikkati çekti. 25 Mayıs 1969'da TOBB genel başkanlığına seçildi. Ama Adalet Partisi (AP) hükümetinin seçimleri iptal etmesiyle 8 Ağustos 1969'da başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldı.

19 Ocak 2011'de ayağında nükseden damar iltihabı rahatsızlığı sebebiyle hastanede yoğun bakım altına alınarak bir süre tedavi görerek taburcu edilmesinin ardından, kısa süre sonra solunum ve kalp yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı Ankara'daki Güven Hastanesi'nde yoğun bakım altında uygulanan tüm tedavilere rağmen solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle 27 Şubat 2011 sabahı saat 8:50'de doktorlarının muayenesi esnasında koroner arter rahatsızlığı sonucu şuurunu yitirerek komaya girmiş, saatler aynı sabahın 11:40'ını gösterirken doktorların tüm müdahaleleri ile yaşamsal işlevlerinin desteklenmesine rağmen yaşamını yitirmiştir.

Vasiyetine uygun olarak resmi devlet töreni tertip edilmemiş ve 1 Mart 2011 Salı günü önce Ankara'da Hacı Bayram Camii'nde sabah namazına müteakip cenaze namazı kılındıktan sonra, cenazesi İstanbul'a getirilerek öğlen namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilmiştir. Mezarına, sevenleri tarafından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen topraklarla birlikte Kudüs, KKTC ve Boşnak lider Aliya İzzetbegoviç'in mezarından getirilen topraklar serpilmiştir.

Cenaze merasimine Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Genel Başkanlar, Bakanlar, Milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları, Büyükelçiler, Belediye Başkanları, partililerin yanı sıra 60 ülkeden cemaat ve hareket liderleri ile temsilcileri katılmış, cenaze namazı iki milyonu aşkın kişi tarafından kılınarak, naaşı aile kabristanın da bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Etiketler Necmettin Erbakan
Yorumlar