Anasayfa /  Politika

Mülkiye'de yeni gerilim yaşanıyor

1978 yılında kurulan Ankara üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi, A.Ü. Rektörlüğü bünyesine alındı.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2017 11:10

1978 yılında kurulan Ankara üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi, A.Ü. Rektörlüğü bünyesine alındı.

mulkiyehaber.net'in haberine göre yaptığı çalışmalarla insan hakları alanında saygın bir yer edinen İnsan Hakları Merkezi, bir süredir A.Ü. Rektörü Erkan İbiş’in hedefindeydi.

Son olarak, İnsan Hakları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak hakkında, OHAL KHK’ları hakkında yaptığı bir ek ders nedeniyle soruşturma açılmıştı.

Rektörlüğün aldığı kararla, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bugüne kadar iç işleyişi fakülte bünyesinde devam eden toplam 8 merkez için aynı işlemin yapıldığı belirtiliyor. Karar Dekanlık tarafından merkez yöneticilerine bildirildi.

Kararı duyuran SBF İnsan Hakları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, “1978 yılından beri Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesindeki İnsan Hakları Merkezi Rektörlük altına alınmış. Fakültelerdeki tüm merkezler için bu geçerliymiş” dedi.

İnsan Hakları Merkezi'nde yıllardır çok güzel işler yaptıklarını, çok emek verdiklerini vurgulayan Altıparmak, “En olmadık işleri, çok kısıtlı kaynaklarla hayata geçirdik. Meslek hayatımın en değerli parçalarından biriydi” dedi.

İnsan Hakları Merkezine veda etmenin yollarına veda etmek anlamına gelmeyeceğini vurgulayan Altıparmak, “Yine insan haklarının bilimini yapacağız, neresi uygun olursa orada” dedi.


Yorumlar