Anasayfa /  Politika

Meşhur YSK müdürü meğer görevinin başındaymış

Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun görevine devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2018 22:10

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bağlı Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun, kişisel Facebook sayfasında “Kılıçdaroğlu’nun başı için evet” mesajı yayımlamıştı. Tepki çeken mesajın ardından, Malatya İl Seçim Müdürü Dursun Şubat 2017’de resen açılan idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

YSK, gelen tepkiler üzerine kaldırdığı mesajı için açılan idari soruşturma kapsamında Müdür Dursun’dan savunmasını da istemişti. Soruşturma kapsamında, Müdür Dursun’a disiplin cezası verilebileceği gibi “Ben değil çocuğum paylaştı” savunması haklı görülürse, “ceza verilmesine yer yok” kararı da alınabileceği konuşulmuştu.

Ve şimdi... 

Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun görevine devam ediyor. Müdür Dursun, Malatya’da yapılan meslek odası seçimlerinde görev aldı.  

İşte o seçimden fotoğraf:

Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Adliyesine gelerek mazbatasını Merkez Seçim Müdürü Gürsel Dursun’dan almıştı. Malatya Son Söz gazetesinde yer alan haberde, 27 Aralık 2017’deki törene ilişkin fotoğraf da yer almıştı. Bu fotoğrafta Gürsel Dursun da yer alıyor.

İşte o fotoğraf:

O MESAJ NEYDİ

YSK Malatya İl Seçim Müdürü Dursun, kişisel Facebook sayfasında, “Vallahi evet, billahi evet, tallahi evet. Kılıçdaroğlu’nun başı için, fakir fukaranın aşı için, anaların gözyaşı için, şehitlerin naaşı için” diye paylaşımında bulunmuştu.

Gelen tepkiler üzerine Facebook hesabından bir açıklama yapan Gürsel Dursun, söz konusu paylaşımı reşit olmayan çocuğunun yaptığını, paylaşımla herhangi bir ilgisi olmadığını iddia etmişti. Dursun, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm vatandaşlardan özür dilediğini yazmıştı. O mesaj şöyleydi:

“Sosyal medyada gündemde olan paylaşımımı haberlerden ben de yeni öğrenmiş bulunmaktayım. Mobil uygulamadan ana sayfamdaki bir gönderi reşit olmayan çocuğum tarafından paylaşılmıştır. Söz konusu paylaşımla herhangi bir ilgim yoktur. 30 yıldır demokratik bir şekilde görevimi yürüttüğümü tüm siyasi partiler ve Malatya kamuoyu bilir. Bu paylaşımla öncelikle Sayın Genel Başkan başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”

İşte o mesaj:


Yorumlar