Anasayfa /  Politika

Meral Akşener'in sağ kolu hakkında ilginç detay!

24 Haziran seçimlerine iki hafta kala İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Akşener'in sağ kolu olarak tanınan medya danışmanı Selim Koru’nun, Fehmi Koru'nun yeğeni olduğu öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 09 Haziran 2018 16:12

Selim Koru ile ilgili araştırma yapan Odatv yazarı Mert Taşçılar, konuyla ilgili şu yazıyı kaleme aldı:

"Türkiye 24 Haziran erken seçimlerine giderken, seçimin kaderini biraz da liderlerin çevresindekiler belirliyor.

Meral Akşener’in ekibinde ise dikkat çeken bir isim ortaya çıktı. “Politika analisti” Selim Koru’nun, Akşener’in medya danışmanlığını yaptığı öğrenildi. Selim Koru’nun önemli akrabalık bağlarının yanı sıra özgeçmişi de önemli...

Koru, tarih alanında lisans derecesini Wisconsin Üniversitesi'den 2010 yılında, uluslararası ilişkiler ve iktisat alanında, yüksek lisans derecesini ise Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS)’den 2014 yılında aldı. Uluslararası ilişkiler konularında araştırma yapıyor.

Koru, daha önce Sabah gazetesi, El Cezire’nin Washington ofisindeki İngilizce ve Arapça servisi ve Washington’da Kongre’yi takip eden The Hill gazetesinde staj yaptı/çalıştı. Mart 2011’de Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'da (TEPAV) araştırmacı olarak işe başladı. 2012’de yüksek lisans nedeniyle yurt dışına giden Koru, Eylül 2014’te tekrar TEPAV’a katıldı ve halen TEPAV’da çalışıyor.

Ekonomi, dış politika ve yönetişim alanlarında araştırma yapan düşünce kuruluşu (think-tank) olan TEPAV'ın direktörlüğünü Güven Sak yapıyor. Yönetim kurulunda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mütevelli heyetinde Cemil Çiçek gibi isimlerin olduğu kuruluş, veriye dayalı politika analizi yapmak ve politika tasarım sürecine katkı sağlamak üzere bir grup işadamı, bürokrat ve akademisyen tarafından kuruldu.

SADECE AKŞENER'İ TAKİP EDİYOR

Twitter’da tek takip ettiği lider Meral Akşener olan Koru’nun babası, Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’nda bakan yardımcılığı görevine kadar yükselen Naci Koru.

FEHMİ KORU'NUN YEĞENİ!

Naci Koru, 1981’den beri Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapıyor. İzmir İmam Hatip Lisesi’ni, ardından Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Baba Koru, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Avusturya ve İtalya’da, ayrıca BM Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Daimi Temsilciliği’nde diplomatik görevlerde bulundu. Son olarak da Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi olan Koru, BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi.

Aynı zamanda da Fehmi Koru’nun kardeşi…"


Etiketler Selim Koru
Yorumlar