Anasayfa /  Politika

Mansur Yavaş hangi partiden aday olacak? İYİ Parti ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş mı?

Mansur Yavaş hangi partiden aday oldu? İYİ Parti ve CHP adayı Mansur Yavaş mı? herkes bu soruların cevaplarını arıyor. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Beleidyesi için Yerel Seçim 2019'da CHP ve İYİ Parti'nin çatı adayı olacak mı? Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş hakkında çıkan son dakika haberleri için tıkla.

Abone ol
Abone ol 10 Aralık 2018 10:54

Mansur Yavaş hangi partiden aday oldu? İYİ Parti ve CHP adayı Mansur Yavaş mı? herkes bu soruların cevaplarını arıyor. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Beleidyesi için Yerel Seçim 2019'da CHP ve İYİ Parti'nin çatı adayı olacak mı? Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş hakkında çıkan son dakika haberleri için tıkla.

 

Yerel seçimde Ankara adaylığı için ismi geçen Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den mi yoksa CHP'den mi aday gösterileceği henüz netleşmedi. AK Parti'nin Ankara adayı olarak Mehmet Özhaseki'yi aday göstermesinin ardından, gazeteci Saygı Öztürk, Mansur Yavaş'ın 'ortak aday' olması halinde seçimi açık ara kazanacağını iddia etti.

Yerel seçim için ittifak yapma kararı alan CHP ve İYİ Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. Özellikle İstanbul ve Ankara adayını belirlemek için yoğun temaslar devam ederken, dün Ankara için ismi geçen Mansur Yavaş'la ilgili gelişmeler başkenti hareketlendirdi.

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'nin 'adayımız ol' teklifini redettiği iddaisı ortaya atılırken, Yavaş jet hızıyla çıkan haberleri yalanladı. Yavaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 'ittifakı önleyemeyeceksiniz' ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde ise yeni bir gelişme yaşanırken, Yavaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan randevu talep ettiği ve ikilinin önümüzdeki günlerde bir araya geleceği belirtildi.

CHP MUTLAKA ADAY GÖSTERECEK

Başkent kulislerinde 'Mansur Yavaş' hareketliliği sürerken, Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "Akşener, CHP adaylarıyla ne görüşüyor?" başlıklı yazısında CHP'nin Ankara'da mutlaka aday çıkaracağını yazdı.

'İYİ PARTİ DESTEK VERECEK. HAZIRLIKLAR TAMAM'

"CHP'nin aday çıkarması halinde, İYİ Parti destek verecek. Bütün hazırlıklar, Ankara'nın AK Parti'den alınması üzerine kurulmuş vaziyette." diyen Öztürk, 'ortak aday' seçeneğine dikkat çekti.

'MEHMET ÖZHASEKİ'YE KARŞI AÇIK ARA KAZANIR'

Yavaş'ın 'ortak aday' olması halinde Ankara'yı açık ara seçimi kazanacağını iddia eden Öztürk şu ifadelere yer verdi;

Kılıçdaroğlu'nun ve Akşener'in elinde bulunan kamuoyu yoklaması, hangi partiden aday olduğu belirtilmeden Mansur Yavaş'ın ittifakın adayı olarak seçime girmesi halinde, AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki'ye karşı açık ara seçimi kazanabileceğini ortaya koyuyor.

function resizeIframe(obj) {obj.style.height = 0;obj.style.height = obj.contentWindow.document.body.scrollHeight + 'px';}

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda gördü. İşte Mansur Yavaş hakkıdna merak edilenler…

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda gördü. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak öğrenimine devam etti.

1983 yılında fakülteden mezun olan Mansur Yavaş, askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı’nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaptı. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi, 1994 yılında MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi.

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den aday olup %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı oldu. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödülleri aldı. 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.

18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak %27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP’ye katılması gündeme geldi. 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edildi. Ardından 2014 yerel seçimleri’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday oldu. 2014 yerel seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.Seçimi çok az farkla kaybetmiştir. 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’den istifa etmiştir.


Etiketler CHP Ankara adayı
Yorumlar