Anasayfa /  Politika

Kulis: "Erdoğan Özhaseki'ye Melih Gökçek ile görüşme dedi"

Gökçek'in "Adaylığında katkım oldu" dediği Özhaseki'ye verdiği desteği geri çekmesinin arkasında "Erdoğan'ın Özhaseki'ye Gökçek ile görüşme" dediği çıktı

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2018 14:56

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde iken geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emri ile görevinden istifa eden Melih Gökçek, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partisinin adayı Mehmet Özhaseki'ye verdiği büyük desteği, "sosyal medyadaki tüm mesajlarını silerek neden geri çekti?" sorusunun yanıtı merak ediliyordu.

Gökçek'i 1982 yılından bu yana tanıyan ve yakın arkadaşı olan Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısında Melih Gökçek'in Özhaseki'ye verdiği desteği geri çekmesi ile ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya attı. Uğuroğlu, yazısında "Mehmet Bey neden Gökçek ile bağını kopardı?" sorusunu "Özhaseki'ye yakın bir siyasetçiye sorduğunu" belirterek Gökçek'i çok kızdıracak cevap aldığını ifade ederek "Gerek Erdoğan'dan gerekse AKP'lilerden Özhaseki'ye, ' Melih Gökçek'ten uzak durmanda ve birlikte hareket etmemen faydana olur' dediler." diye yazdı.

"ÖZHASEKİ'NİN ADINI GÖKÇEK, HEM BAHÇELİ'YE HEM DE ERDOĞAN'A ÖNERMİŞ"

"Özhaseki'nin adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP kulislerinden sızınca Melih Gökçek kendisine sosyal medya paylaşımları ile çok büyük destek verdi." diye yazan Uğuorlu, "Özhaseki adını gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gerekse AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birebir görüşmelerinde Melih Gökçek önerdi." ifadelerini kullandı.

Özhaseki adaylığı resmen açıklanmadan ama adı kulislerde geçmeye başlayınca Gökçek'i aradığını da belirten Uğuroğlu, AKP'nin adayı Özhaseki, Gökçek'ten sabah öğle Ankara projeleri hakkında görüşlerini alıyormuş" diye yazdı.

Uğurluoğlu yazısına şöyle devam etti:

"Ancak Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklamadan sonra Özhaseki tek bir gün Melih Gökçek'i aramamış. Hatta 7-8 kere arayan Gökçek'in telefonlarına da yanıt vermemiş. İşte bu gelişmelerden sonra Gökçek de sosyal medyada yayınladığı tüm destek mesajlarını sildi.

İstanbul'un ünlü bir göz hastanesine giden Gökçek iki gözünden birden ameliyat olarak yakın ve uzak gözlüğünden kurtulduğunu da sosyal medyadan paylaştı.

Özhaseki'ye yakın bir siyasetçiye sordum.Mehmet Bey neden Gökçek ile bağını kopardı?

Çok çarpıcı ve Gökçek'i çok da kızdıracak yanıt şöyle geldi.

"Gerek Erdoğan'dan gerekse AKP'lilerden Özhaseki'ye, 'Melih Gökçek'in desteklemesi senin seçilmeni etkiler. Melih Ankaralıların gözünde çok değer kaybetti. Bu yüzden görevden alındı. Uzak durmanda ve birlikte hareket etmemen faydana olur' dediler."

Özhaseki Haber Türk televizyonunda Didem Aslan'ın bir sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Kendisine programdan çıkınca bir geçmiş olsun derim."

Aradı mı dersiniz? Hayır aramadı..."


Yorumlar