Anasayfa /  Politika

Kulis: Erdoğan o sözleri Abdullah Gül’e mi söyledi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin Ordu adaylarını tanıttığı toplantıda, Abdullah Gül’ü hedef aldığı ileri sürüldü.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2019 13:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti’nin Ordu adaylarını tanıttığı toplantıda kullandığı “Trenden inenler de bir daha bu trene binemediler, binemeyecekler” sözlerine ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yeni bir siyasi parti kuracağı iddiaları sonrası Erdoğan'ın bu sözleri söylediği ortaya atıldı. 

Erdoğan’ın AK Parti’nin, Ordu adaylarını tanıttığı toplantıda Abdullah Gül’ü hedef aldığı ileri sürüldü. Erdoğan yaptığı konuşmada, “Bir aday hesabiyse kusura bakmasın, biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz. Yola çıktık milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular. Ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler, binemeyecekler” demişti. 

Hatırlanacağı üzere Abdullah Gül, 24 Haziran seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı olacağı konuşulmuş ancak Gül aday olmamıştı. O günlerde Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı adaylığı, AK Parti ve Erdoğan tarafından hoş karşılanmamıştı. Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın, adaylıktan çekilmesi yönünde telkinde bulunmak için Abdullah Gül’ü ziyaret ettiği basına yansımıştı. 


Yorumlar