Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Zeybekçi'ye istifa çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Zeybekçi'ye istifa çağrısı

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2016 16:15

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "OHAL'i ben istemiyorum kardeşim" sözlerine değindi.

Kararın altında Zeybekçi'nin de imzasının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Kardeşim, kararnamenin altında Fransız Ekonomi Bakanı'nın imzası mı var? Sen ekonomiden anlamıyorsun. İstifa et" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİ İYİ YÖNETİLEMİYOR"

"Ekonomi iyi yönetilebiliyor mu? Tehditle ekonomiyi yönetebileceklerini sanıyorlar. Faizler yüksek indirin dediler. Bankalar faiz indirdi. Dolar düştü mü? Cumhurbaşkanı da Merkez Bankasına talimat veriyor. Faizleri derhal indirin.

"SEN EKONOMİDEN ANLAMIYORSUN, İSTİFA ET"

Ekonmiyi bilmeyenler ekonomiyi yönetemez. Ekonomi Bakanı, OHAL istemiyormuş. Böyle dedi. Kardeşim, kararnamenin altında Fransız Ekonomi Bakanı'nın imzası mı var? Sen ekonomiden anlamıyorsun. İstifa et."

ZEYBEKÇİ: BEN OHAL İSTEMİYORUM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi  "Ben de istemem olağanüstü hal. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum, olağanüstü hali ben istemiyorum kardeşim. Türkiye’de her şeyin normal olmasını ben de istiyorum. Eğer Türkiye evet her şeyi halletti, terörle mücadelesini, bu ihanetle mücadeleyi bitirdi, ben sürmesini istemiyorum. Açıkça söylüyorum. İkinci uzatmadan sonra uzatılmasını istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar