Anasayfa /  Politika

İşte gündemi sarsacak 23 Haziran son anket sonuç verileri!

İSTANBUL seçimine günler kala anketler arka arkaya geliyor. Bu kez anket verilerini Remses Araştırma açıkladı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı bu ankette çok daha farklı çıktı. İşte İstanbul için yapılan son anket:

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2019 19:33

İstanbul seçimine ilişkin son anket sonuçlarını REMRES’in müdürü Emre Şişmanlar duyurdu. İstanbul’daki seçim atmosferindeki değişime dikkat çeken Emre Şişmanlar, AK Parti’nin CHP’ye benzer bir kampanya yürüttüğünü dile getirdi. Şişmanlar, "Artık beka, terörden bahsedilmiyor. Gönül belediyeciliği gibi soyut kavramlar üzerinden konuşulmuyor. Tamamıyla artık AK Parti de indirimlerden, ekonomiden, istihdamdan bahsediyor." dedi.

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 2

Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:

-"CHP’nin 31 Mart öncesi stratejisine dönmüş durumda. Binali Yıldırım, sokaklara zaten çok çıkmıyordu. Mesela şu anda sürekli sokaklarda görüyoruz, genç çocukları yanına alıp ‘bunlar benim kankalarım’ diyor. İmamoğlu’nun kampanyası ister istemez Yıldırım’ı etkilemiş durumda."

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 3

Seçim lisanının değişmesi ne kadar etkili oldu?

Emre Şişmanlar'a göre AK Parti'nin yaptığı değişiklik etkili olmuş görünüyor. Yeni söylemle birlikte iki aday arasındaki oy farkı yüzde 3'e kadar indi. Buna karşın 23 Haziran seçimlerine AK Parti seçmeninin katılımı daha düşük olacak görüşünde. 

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 4

REMSES İstanbul anket sonuçları

İstanbul seçimlerine ilişkin son anket verilerini duyuran Remses, Yıldırım ve İmamoğlu'nun oy oranlarını şöyle açıkladı:

Binali Yıldırım : oy oranı yüzde 48.53

Ekrem İmamoğlu :  oy oranı yüzde 51.14

Diğer anketlerdeki sonuçlar nasıl?

En son MAK şirketi anket yayınladı. MAK’ın anketine göre başkan adaylarının sonuçları şöyle:

Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 42.5

Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 44

 

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 5




 

KONDA anket sonuçları

Ünlü araştırma şirketi Konda 31 Mart'ta elindeki verileri açıklamayacağını duyurmuştu. Bu kez Konda da anket açıklıyor. Perşembe günü yayınlanacak ankete ilişkin Konda'nın sahibi Bekir Ağırdır 'fark açılacak' diyerek şunları söyledi:




-"31 Mart seçimlerinde her 100 kişiden 17’si sandığa gitmedi, 3’ünün oyları iptal oldu, 39’u Ekrem Bey’e, 39’u Binali Bey’e oyunu verdi. Bizim bütün araştırmalarımıza göre Ekrem Bey alt sınır olarak yine 39’dan başlıyor, Binali Bey’de 10’luk bir kayıp var. Binali Bey’e oy veren her 39 kişinin 10’unun adalet duygusu zedelenmiş durumda. 

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 7

Konda'ya göre Binali Yıldırım'ın durumu

-Binali Bey 29’dan başlayacak ve muhakkak o 10 kişiden ikna edemeyecekleri olacak. Bunları yaptığımız ölçümlerle söylüyorum. Sandığa gitmeyen her 17 seçmenden 11’i siyasetle ilgisi olmayan, gazetelerin sadece spor sayfalarını okuyan ve siyasetteki hiçbir aktörü beğenmeyenler."

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 8

Sonar anket sonuçları

Bu hafta anket sonuçlarını açıklayan Sonar'ın verilerine göre adayların alacakları oylar şöyle:

Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 46.7

Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 52.3

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 9

Bugün son anketi yayınlayan REMSES'in seçimlere ilişkin değerlendirmeleri de önemli. Remses'in müdürü Emre Şişmanlar, şunları söyledi:

-"Türkiye’de seçmen kitlesi büyük ölçü de kutuplaşmış durumda. Açık oturum sonrası sosyal medyaya baktığımızda bir tane bile kendi adayını eleştiren yok. 

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 10

Seçime katılım daha düşük olacak

-Fark şundan kaynaklanacak; katılım biraz daha düşebilir. Özellikle AK Parti açısından katılımın düşmesi bekleniyor. Çünkü muhalefet o konuda da çok konsantre durumda.

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 11

HDP seçmeni ne yapacak?

-“Kürt seçmen Türkiye’de en etkili şekilde örgütlü halde bulunan seçmen grubu. Ve HDP cenahından her hangi bir aksi yönde bir açıklama gelmedikçe çok bir değişiklik yaşayacaklarını sanmıyorum

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 12

Muhafazakar Kürtler ne yapacak?

Şişmanlar, daha önce AK Parti’ye oy vermiş olan muhafazakâr-Kürt seçmenin sandığa gitme konusunda çekinceli olduğunu belirterek, "Eğer gitse AK Parti’ye verecek olan Kürt seçmenin bu seçimde de sandığa gitmesini gerektirecek hiçbir şey yok" dedi. 

Son anket REMRES'ten geldi! Bu İstanbul seçim anketinde fark daha az - Sayfa 13

-Ayrıca HDP’li ve muhalif Kürt seçmende, sandığa gitmeyen Kürt seçmen grubunu etkiliyor. ‘Bize vermiyorsan da AK Parti için sandığa gitme’ diyebiliyor.




Yorumlar