Anasayfa /  Politika

İstanbul seçimleri için ANAR Araştırma'dan flaş tahmin:İktidar önde...!

ANAR Araştırma Başkanı İbrahim Uslu, 23 Haziran seçimlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Uslu, seçim sürecindeki gidişatın iktidarın lehine ilerlediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 21 Mayıs 2019 22:14

23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için tahminde bulunan ANAR Başkanı İbrahim Uslu, AK Parti'nin bu süreçte anlamlı bir strateji uyguladığını CHP'nin ise birçok handikapının olduğunu söyledi.

ANAR Başkanı İbrahim Uslu da, seçmenini sandığa götürmeyi başaranın seçimleri kazanacağını ya da avantajlı olacağı görüşünde. Uslu, "Bu seçimde tepki olarak sandığa gitmeyen 1 milyon kişinin yarısı AK Parti seçmeni. AK Parti'nin sandığa gitmeyenleri, sandığa götürmeye çalışması anlamlı bir strateji. Geri kalan seçmen kitlesi diğer partilere dağıldığı için diğer partiler için bu kitleleri bulabilmek kolay değil. Kritik olan, bir önceki seçimlerde sandığa gitmeyenleri sandığa götürmek değil, 31 Mart'ta oy verenleri, yeniden sandığa götürmek" yorumunu yaptı.

"HDP ve İYİ Parti tabanında bayramı memleketinde geçirecek çok sayıda insan var"

ANAR Başkanı İbrahim Uslu da, muhalefet önünde zorluklar olduğunu belirterek şunları söyledi: "CHP'nin, YSK kararından sonra nasıl kazanacağını planlaması gerekiyor. Burada çok fazla sayıda bileşenden oluşmanın handikapları var. Artı, dokuz günlük bir bayram tatilinden sonra ne kadarının geri döneceği önemli. HDP ve İYİ Parti tabanında bayramı memleketinde geçirecek çok sayıda insan var. AK Parti ve MHP kendi tabanını kontrol ediyor ama CHP'nin İYİ Parti ya da diğer partilerin tabanını kontrol etmesi kolay değil. Kendi adayınız olmayan bir aday için kampanya yürütülmesi ve bu insanların sandığa çekilmesi zor."

"Muhalefetin dışarıdan bakınca stratejisinin ne olduğu anlaşılmıyor"

Uslu, "İlk kez yapılacak bir seçime giriliyormuş gibi bir hava var. Muhalefet, mağduriyet pozisyonunu ıskaladığı gibi, direnişçi pozisyonunu da ıskaladı. İktidar mağduriyet avantajını kaptırmama stratejisini başarılı şekilde sürdürüyor. İktidarın bir stratejisi var ve bunu uyguluyor ama muhalefetin dışarıdan bakınca stratejisinin ne olduğu anlaşılmıyor" diye konuştu.


Yorumlar