Anasayfa /  Politika

Hükümetten Yunanistan'a çok sert tepki!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın 8 darbeci askeri tahliye kararının ardından yapılan açıklamaları değerlendirerek, "Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir" dedi.

Abone ol
Abone ol 07 Haziran 2018 12:44

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yunanistan'ın darbeci askerlerle ilgili skandal kararı ve sonrasında yapılan açıklamalarla ilgili, "Komşuluk hukukuna ve aramızdaki uluslararası hukuka aykırı bu yaklaşımlardan fevkalade rahatsızız. Türkiye, Yunanistan'ın yaptığı bu işleri, aldığı bu tutumu not etmektedir. Bunları Türkiye'nin not ettiğini Yunanistan'ın bilmesinde fayda vardır. Konunun NATO ile bir alakası yoktur." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ayrıca Rotterdam'da aşırı sağcı Pegida örgütüne cami önünde domuz pişirme izni verilmesi konusunda, "Hollanda hükümetini, Türk toplumunu korumaya ve onlara karşı suç işleme eğilimi olanları engellemeye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı, ırkçılık, aşırıcılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı, Avrupa değerlerine de büyük zarar vermektedir." dedi.

Kaynak: superhabertv


Yorumlar