Anasayfa /  Politika

Hükümetten ABD'ye bir tepki daha!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK/PYD'lilerin Rakka'da PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asması üzerine sert bir açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 20 Ekim 2017 15:27

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "(PKK/PYD'lilerin Rakka'da PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asması) Ortaya çıkan bu fotoğraf, Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini tekzip etmektedir ve terör örgütü, 'biz teröristlerle işbirliği yapmıyoruz, orada teröristler yok, Suriye Demokratik Güçleri var' diyen Amerika'yı biz buradayız diye yalanlamışlardır. Ortaya çıkan bu durum SDG'nin PKK, PYD ve YPG olduğunun da alenen bir itirafı durumundadır. Bu fevkalade büyük bir yanlışlıktır. Türkiye ile Amerika ilişkilerine çok büyük zarar vermektedir. Umarım ortaya çıkan bu gerçek, Amerika'yı tekzip eden durum karşısında bugüne kadar sürdürdüğü politikayı yeniden değerlendirmeye alır ve bu yanlış gidişten döner"dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Centcom skandal posterle ilgili "Bu tür görselleri onaylamıyoruz, tasdik etmiyoruz." açıklamasında bulundu.

ocalanpos

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG dün, ABD'nin desteği ile terör örgütü DEAŞ'tan alınan Rakka'da gövde gösterisi yapmıştı. Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınmasının ardından kente hâkim olan, ana gövdesini YPG'nin oluşturduğu SDG kente Öcalan posterleri asmıştı.


Yorumlar