Anasayfa /  Politika

HDP; CHP ve İYİ Parti'ye desteğini açık açık ilan etti!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli katıldığı televizyon programında Ankara'da CHP ve İyi Parti'nin adayı Mansur Yavaş'ı destekleyeceklerini ilk kez açık açık ilan etti.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 19:47

HDP seçmenine de seslenen Temelli, Yavaş için oy istedi. Sezai Temelli, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun da yanında olduklarının mesajını verdi.

HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP ile kurdukları ittifakı bir kez daha itiraf etti. Temelli, "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oyları ile seçilecektir. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o şehirde yaşayan 3 milyon Kürdün oyu ile seçilecektir" dedi.

Yerel seçimlerde batı şehirlerinde CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adaylarıyla ittifak kuran HDP, aday çıkarmama kararı verdi. Fakat HDP'nin bu partilere destek vermesi seçmende tepkilere neden oldu.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi tepkilerden çekindiği için meydanlarda HDP ile iş birliğini söylemekten kaçınıyor. Bu durum Kandil'in siyasi kanadı HDP'de ise büyük rahatsızlığa sebep oluyor.

"Bizim oylarımızla seçileceklerini bilsinler"

İstanbul ve Ankara'da CHP adaylarına destek veren HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu uyardı. Temelli, "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oyları ile seçilecektir. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o şehirde yaşayan 3 milyon Kürdün oyu ile seçilecektir" sözlerini kullandı.


Yorumlar