Anasayfa /  Politika

Hakan Albayrak: Abdullah Gül kötü adam oldu...

Açılım süreci yıllarında cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün o dönemdeki sözlerine sahip çıkan AKP'nin bugün MHP'nin eleştirilerine suskun kalması dikkat çekiyor.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2019 18:50

Çözüm süreci döneminde hükümetin poltikası içerisinde Kürtçe şehir isimleri kullanılması da bulunuyordu. Cumhurbaşkanı sıfatuyla bu süreçte Bitlis'te halka hitap eden Gül, Norşin demişti. Gül'ün Norşin dediği şehir daha sonra Güroymak oldu.

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak'ın bu süreçte yaşananları hatırlattığı "Norşin ve Abdullah Gül" başlıklı yazıda, MHP lideri Bahçeli'nin Gül'e yönelik eleştirileri üzerine o günlerde AKP tarafından Gül'e sahip çıkıldığı ancak bugüne gelindiğinde kimsenin sesinin çıkmadığını belirtildi.

Hakan Albayrak, yazısında şunları ifade etti:

"Gül’ün o tavrı kişisel bir tavırdan ibaret değildi.

AK Parti Hükümeti’nin de tavrıydı o.

Nitelim dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Norşin’e Norşin dediği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından eleştirilen Gül’ü savunmuştu.

Şimdi Bahçeli bu Norşin mevzuundan hareketle Gül’ü PKK ve dahî FETÖ ile aynı bağlamda zikrediyor, fakat AK Parti hiç oralı olmuyor.

Nereden nereye…

Belki “Şartlar değişti, Abdullah Gül kötü adam oldu, ona çamur atılması işimize gelir” diye düşünülüyordur; peki Gül’den önce ve Gül’den ziyade Norşin’e Norşin diyen Kürtlere ayıp edildiği idrak edilmiyor mu?

Belki de Cumhur İttifakı’nın hatırı için susuluyordur; ya Norşin’e Norşin diyen Kürtlerin hatırı?"


Yorumlar