Anasayfa /  Politika

Gökçek sordu, Yunanlı Ekrem İmamoğlu neden açıklama yapmıyor?

Gökçek,İmamoğlu'nun “İstanbul’u fetheden Yunanlı: Ekrem İmamoğlu” manşetini atan Yunan gazetelerine tepkisizliğinin devam etmesine sert çıkarak “Yunanlılar kendisine Yunanlı diyor, o ne diyor? İşte geçen günkü sözde cevabı: ‘Ben işin o tarafına hiç girmeyeceğim?’ Niçin girmiyorsun acaba, niçin?" dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2019 23:13

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “İstanbul’u fetheden Yunanlı: Ekrem İmamoğlu” manşetini atan Yunan gazetelerine tepkisizliğinin devam etmesine dikkat çekerek, “Yunanlılar kendisine Yunanlı diyor, o ne diyor? İşte geçen günkü sözde cevabı: ‘Ben işin o tarafına hiç girmeyeceğim?’ Niçin girmiyorsun acaba, niçin? Çık ve de ki, ‘Ben Yunanlı değilim, Rum değilim, bana iftira atmayın!’ Bunu demesini engelleyen ne? Sıkıntı mı var?.. Ben bunu sordum, Sayın Tevfik Göksu bunu sordu, İmamoğlu’ndan çıt yok! Neden acaba?” dedi.

"İşin o tarafında ne var ki girmiyorsun"

Konu hakkında yeniakit.com.tr’ye konuşan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ben o Yunanlı gazetelerin yazdıklarını twitter adresimden teker teker yansıttım. Yeniakit.com.tr de bunları toplu olarak dikkatlere sunarak konunun iyice yerleşmesine büyük katkıda bulundu. Sizin de belirttiğiniz gibi, Sayın İmamoğlu, bu konu hakkında ‘Ben işin o tarafına hiç girmiyorum!’ demekle yetindi. ‘Ben işin o tarafına girmeyeceğim!’ diyor, niçin girmiyorsun, niçin? ‘Yunan gazetelerinin dedikleri bana dokunuyor arkadaş, Sayın İmamoğlu cevap versin’ dedim kaç kere, bana dokunuyor da kendisine dokunmuyor mu, Yunan medyasının yazdıkları.Dokunuyorsa, niçin tek laf etmiyor da, ‘Ben işin o tarafına hiç girmiyorum’ diyor? Sayın İmamoğlu, ‘Ben Yunanlı değilim, Rum değilim, iftira atmayın!” dese olay kapanacak ama defalarca ifade ettiğim gibi kendisinden en küçük bir tepki yok. Yunan gazeteleri bunları yazıyor, dediğine bak; ‘Ben o konuya hiç girmiyorum!’ Niçin girmiyorsun Sayın İmamoğlu?” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu Yunan gazetesine zerre tepki vermedi

Gökçek İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Yunan medyası ‘Konstantinopolis’i fetheden Yunanlı: Ekrem İmamoğlu’ manşetlerini görünce gerçekten zoruma gitmişti ve 15 Nisan’da demiştim ki;

‘Yunanlı şu manşeti atmış; Ekrem İmamoğlu İstanbul’u fetheden Yunanlı. Bu laf bana dokunuyor arkadaş, size dokunmuyor mu? Bunu söyledik ama Ekrem İmamoğlu’ndan çıt çıkmadı. Sayın Tevfik Göksu da bunları sordu Sayın İmamoğlu’na. ‘Ben Yunanlı değilim, Rum değilim, iftira atmayın’ dese olay orada kapanacak ama de diyor? ‘Ben o tarafına girmiyorum? Niçin?”

Kripto Hristiyanlar!

Gökçek, twitlerinde “kripto Hristiyanlar” bahsinin geçmesinin sebebi hakkında şunları söyledi:

“Yunanistan Greek Reporter gazetesi, İmamoğlu’nun Pontus kökleri olduğunu iddia ettiğini aktaran Gökçek şöyle devam etti:

“Greek Reporter gazetesi İmamoğlu'nun facebook hesabından alıntı yapıp şöyle diyor; ‘He speaks Greek and dances Pontus dances, media hail…’ Yunanca konuşuyor ve dans ediyor pontus dansları, medya dolu ve ekrem imamoğlu'nun facebook sayfasında yayınlanan bir videosunu buldu’ Defalarca ifade ettim; İmamoğlu'nun Rum veya Türk olması beni ilgilendirmiyor… Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak İstanbul Belediye Başkanı olmak için yeterli. Fakat insanın kökeniyle iftihar etmesinden doğal bir şey de olamaz. Biz bunları söyledik. Çıkarsın ve Yunan medyasına cevabını verirsin. Niçin vermiyorsun? Sn. Tevfik Göksu İstanbul’da yaptığı bir konuşmada bu konuyu dile getirdi. Nasıl saptırdıklarını gördünüz.”

Bu Ne biçim Manşet!..

Ekrem İmamoğlu’nu, Yunan medyasına ‘Bu ne biçim manşet, kendine gel. Bana hakaret mi ediyorsunuz?’ diye cevap vermeye davet eden Gökçek, ‘İşin o tarafına hiç girmiyorum!’ diyor. Bu cevabı tatmin edici bulan var mı?’ diyerek tepki gösterdi.


Yorumlar