Anasayfa /  Politika

Erdoğan Merkel'e aptala yatıyor demedi ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TRT World Forum"da konuşuyor...

Abone ol
Abone ol 19 Ekim 2017 18:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TRT World Forum"da konuşuyor...

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil.

ADİL BİR DÜNYA KURACAKSAK ŞARTİşte BM'nin durumu. 5 daimi üye. Ve bütün dünya 5 daimi üyenin iki dudağının arasında. Ve çok aldatıcı bir durum. Nedir o? 15 tane geçici üyelik koymuşlar. Bütün ülkeler bunun için yarışıyor. Oradan geçici üyelik kapsan ne oluyor? Hiçbir şey olmuyor. Onun içni dünya 5'ten büyüktür. Dünyayı 2. dünya Savaşı'nın şartlarında değerlendirenler var. Geçti o. Değişim artık şart. Eğer demokratsak, gerçekten adil bir dünyayı kuracaksak bunu sağlamamız lazım. İkili görüşmeleri yaptığımız zaman ülkelerden bana gelen destek artıyor ama güçlülerin yanına geldikleri zaman dünya 5'ten büyüktür diyemiyorlar. Çünkü bir şekilde bağları var. 

SAYIN TRUMP'A SÖYLEDİM...

Irak ve Suriye'deki gelişmeleri görüyorsunuz. Terör örgütü PYD'yi bir başka terör örgütü olan DAEŞ'e karşı kullanan kim? Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek doğru mudur? Sayın Trump’a “gelin DEAŞ’ı beraber yok edelim” diyorum. “Bunun için 2 tugay hazırladık” diyorum. “Biz PYD ile yok edeceğiz” diyorlar.3500 TIR silah kuzey Suriye’ye girmiştir.Şimdi diyorlar ki seri numaralarını alıyoruz geri alacağız. Kendilerine dedi m ki alamazsınız. Şu anda gidiş iyi bir gidiş değil. Şu anda Afrin sorunu var. PYD orada mı? Şimdi biz PYD’ye karşı sessiz durabilir miyiz?

MERKEL'E SÖYLEDİĞİMDE YANINDAKİLERE BAKIYOR

Almanya'ya PKK ile ilgili 4500 dosya verdim ve bunlarla ilgili hiç bir dönüş olmadı. Bunlar elini kolunu sallaya sallaya geziyor. PKK terör örgütü ise ben sana dosya veriyorum, bunun üzerinden hareket et. FETÖ bir terör örgütüdür, aynı durum burada da var. Fransa'da benim ölüm ilanımı verdiler, Almanya'da resmimizin altına öldüren Mercedes'i alır diye yazdılar. Ben bu Sayın Merkel'e söylediğimde yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor. Bu senin başbakanlığın önünde oluyor senin bundan haberin yok, olabilir mi?


Yorumlar