Anasayfa /  Politika

Erdoğan'ın karşısındaki adayı destekleyeceğim diyen MHP'li Atilla Kaya kimdir?

2.tur açıklamasında Erdoğan'ın karşısındaki adayı destekleyeceğim diyen Atilla Kaya kimdir?

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2018 13:58

2.tur açıklamasında  Erdoğan'ın karşısındaki adayı destekleyeceğim diyen Atilla Kaya kimdir?

Atilla Kaya kimdir, İstanbul 3.Bölge MHP Milletvekilidir. Atilla Kaya, 15 Ağustos 1957 tarihinde Kars‘ta doğmuştur. Baba adı Rüstem, anne adı Saadet’tir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kars’ta okudu. Erzurum, Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu.

 1980 yılında sol goçulu’yu bıçaklayarak öldürmüştür. Mahkeme tarafından adam öldürmekten hüküm giymemiş defalarca karara itiraz etmiş hüküm bozulmuş ve davası sonuçlanamadan af çıkmıştır. Atilla Kaya, 1997-2003 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda bir yandan da serbest ticaretle uğraştı. 2003- 2009 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevi yaptı. 2009 yılında MHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde parti genel başkanı Devlet Bahçeli ile takışınca Genel Başkan Yardımcısı görevinden ayrılmıştır. 

2007 yılında 23. Dönem ve 2011 yılında 24. Dönemde istanbul MHP Milletvekili seçildi. İnsan Haklarını İnceleme Kuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan 25. Dönem ve 26. Dönem genel seçimlerde istanbul 3.Bölge MHP Milletvekili olarak seçildi. Türkiye–Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi görevi yapmaktadır. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldı.

 Atila Kaya, partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli‘nin anayasa değişikliği teklifine destek vermesi nedeni ile 4 Ocak 2017 tarihinde MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Atilla Kaya'nın MHP'yi eleştirmesine ilişkin olarak tepkilerini şöyle dile getirmişti.

Atila Kaya, 15 Temmuz’dan ders çıkarmak yerine Ülkücü Hareketle ters düşmüşse bu onun kendi bileceği bir iştir. Bugün karşımızda Cumhur ittifakını eleştirenler; bugünün Türkiye’si ile Cumhuriyet’in kuruluş yılları arasındaki sosyal, siyasi ve hukuki bağları ve kökleri kopartma tehlikesini bünyelerinde bir virüs gibi taşıdıklarını göremeyecek kadar cehaletin kayalıklarına toslamışlardır. Milliyetçi Hareket’te iradenin sahibi Milliyetçi-Ülkücü dava arkadaşlarımızdır.

Bunların dışında bize empoze edilen senaryolara itibarımız yoktur.  Yapılan bütün yorumların, uygulanan algı yönetimi metotlarının arkasında kirli bir hesap yatmaktadır. Bundan önce MHP üzerine tezgâh kuranların tezgâhlarını nasıl başlarına geçirdiysek yine aynısını yapacağız.


Yorumlar