Anasayfa /  Politika

DSP'de üst üste istifalar! DSP'de iki istifa daha geldi!

DSP'de üst üste istifalar! DSP'de iki istifa daha geldi! DSP'nin İBB adayı Muammer Aydın'ın istifasının ardından DSP'de iki isim daha istifa kararı aldı.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2019 21:00

DSP'de üst üste istifalar! DSP'de iki istifa daha geldi!

DSP'nin İBB adayı Muammer Aydın'ın istifasının ardından DSP'de iki isim daha istifa kararı aldı.

DSP'nin İBB adayı Muammer Aydın'ın istifasının ardından DSP'de iki isim daha istifa kararı aldı.

DSP Parti Meclisi Üyesi Erdinç Özdil ve Hasan Uğurtürk istifa ettiklerini açıkladı. Özdil ve Uğurtürk istifalarını kamuoyuyla paylaştı.

İstifa eden Erdinç Özdil'in açıklaması şöyle:

"Yaklaşık 25 yıl önce gençlik kolları ile başlayan Demokratik Sol yolculuğum esnasında partime değişik kademelerde hizmetlerde bulundum. En son olarak da Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini üstlendim.

Gelinen noktada DSP Genel Başkan’ı Önder Aksakal ile derin fikir ayrılıkları yaşamış bulunmaktayız. Bütün siyasi yaşantım boyunca Demokratik Sol dışında herhangi bir düşünceye hizmet etmedim. Genel Başkan’ın Demokratik Sol düşünceyi yansıtmayan söylem ve eylemleri ile bir arada bulunmamız düşünülemez. Sayın Genel Başkan her açıklaması ve her eylemi ile Demokratik Sol düşünceye zarar vermektedir. Bir partinin açık düşmanı diğer bir partinin yakın dostu olan stratejik hamleleri son olarak ta oy kullanmak yerine, evde oturmayı tercih eden zihniyete dönüşerek bardağı taşıran son damla olmuştur. Ecevit’in makamı evde oturma makamı değildir!

Bizler dürüstlüğü ve adamlığı Onursal Genel Başkanımız Sayın Ecevit’ten, doğruluğu ve erdemliği ailemizden öğrendik. Demokratik Sol rotasından çıkmış bir Genel Başkan’ın arkasından gitmemek ve yanlışlarına ortak olmamak adına Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum. Demokratik Sol mücadelem nefesimin yettiği yere kadar devam edecektir.v


Yorumlar