Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Resimleri var ama altında CHP'nin logosu yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen Denizli mitinginde konuştu.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2019 16:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen Denizli mitinginde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

1071'den bu yana toprağa düşen bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.

Çanakkale'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

24 Haziran seçimlerinde yüzde 48 ile şahsıma ikinci defa cumhurbaşkanlığı görevini verdiğiniz için teşekkür ederim. Bundan sonra da sizlerin güvenine mashar olmaya çalışacağız.

Cumhur ittifakının karşısında zillet, illet ittifakı var. İçinde CHP, PKK terör örgütün siyasi temsilcisi olan HDP, söylemek istemem ama adı İYİ Parti olan İP var bir de Saadet var. Ankara’da zillet ittifakı adayının resimleri var ama altında CHP’nin logosu yok, HDP’nin de yok. Aynı şeyi diğer illerde de yapıyorlar. Aday bilinsin ama kimin adayı olduğu anlaşılmasın diye bunu yapıyorlar. 

Türk demokrasisinin utanç sahnelerine,başbakan belirlediği o kötü günlere son verdik. türkiye'yi alan el konumundan veren el konumuna birlikte getirdik.

Göreve geldiğimizde IMF'e borcumuz 23.5 milyar dolardı ve IMF'in başkanıyla Davos'ta konuşuyoruz, kendisine şunu söyledim: Türkiye'nin başbakanı siz değilsiniz, Türkiye'nin başbakanı benim. Gelip de Türkiye'yi idare etme görevine sahip değilsin. O IMF'in başından çekti gitti, bu kardeşiniz Türkiye2nin hem başbakanlığını arkasından cumhurbaşkanlığını üstlendi. Mayıs 2013'te IMF'e olan borcumuz silindi.

Bay Kemal, sizin borçlandığınız o borçları biz sildik. Bak bir zamanlar ekonomiyi teslim ettiğiniz zaat vardı, nerde şimdi? Kayıp. Yok. Onu gönderenlerin yanında şimdi. Amerika'da. Bu oyunları biz bozduk. Merkez Banka'mızın 27.5 milyar dolar olan döviz rezervi 136 milyar dolara çıktı, şimdi 100 milyar civarında. Daha da iyi yükselecek, daha da iyi olacğaız.

Tezgahlar kuruyorlar o tezgahları da bozduk. Geçenlerde patlıcan biber sohbeti yaptılar. Ne oldu? Dedik ki, bak böyle giderseniz bu oyunu bozarız. Tanzim satışlarını kurduk, başlattık. Eğer bu iş 31 Mart'a kadar düzeldi düzeli; 31 Mart^'tan sonra TESKOM ile masaya oturacğaız en ücra köşelerdeki marketlere varıncayakadar onlarla bu satışları yapacağız. Ürün çeşitlerini de arttıracağız.

Bizim derdimiz vatandaşımıza en uygun, en ucuz fiyatlar ürün getirebilmek. Çünkü biz sömürü düzenlerine aracı olamayız. Eğer kim buna serbest piyasa diyorsa, onu gelsin külahıma anlatsın. Benim alanım ekonomi, neyin ne olduğunu bilirim. Kusura bakmasınlar.

Çukur eylemleri ile teröristleri açtıkları çukurlara gömdük, 17-25 Aralık emniyet yargı girişimi ile, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü beraber püskürttük. O gece hepiniz meydanlardaydınız. Ancak bir kişi meydanda değildi. Ben eşim, torunlarım, kızım damadım yanımızda son ana kadar pilota nereye ineceğimizi söylemedik. Atatürk Havalimanı'na 01.15'te indik. Meğerse Bay Kemal 23.15'te havalimanına gelmiş. Oradan da tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş. Utanmadan, benim de haberim olsaydı gelirdim, diyor. Ya bu böyle akşam yalan; sabah iftira. Bay Kemal denince, tanımı bu.

Körfezler pislik içinde. İzmir gibi bir şehrimize bu yakışır mı? Susuzdu bir zamanlar, suyu ben getirdim. IZBAN'ı biz yaptık. CHP'ye gönül verenlere söylüyorum, doğru olan budur. Sizlere Nihat Zeybekçi'yi gönderiyoruz. 

Şimdiki kuyruk, yokluk kuyruğu değil; varlık kuyruğu, bereket kuyruğu. Fırsatçılara ders verme kuyruğu.

Isparta'nın elması meşhurdur. Dediler ki, ""depolarımızda 400 bin ton elma var. Hemen ben Hazine ve Maliyr Bakanı'nı aradım, "Hemen talimat ver. Buranın elmasını tanzim satışlara gönderelim çok ucuz fiyatla elmaları bu depolardan kaldıralım" dedim.

Kazanan biz, tüketen. Biz fırsatçılığa "dur" diyoruz. Yaptığımız iş bu, bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz.

Şayet bugün, dünyanın en ücra köşelerinde bayrağımız gururla dalgalanıyorsa bu başarı hepimizindir. Sırt sırta vererek ülkemizin bekasını uzanan elleri bertaraf ettik.

Dörtlü çete ortaya çıkardılar, kumandasını Pensilvanya'ya Kandil'deki elebaşılarına verdiler. Bunları Pensilvanya'daki şarlatan yönetiyor. Acaba neden CHP HDP ile birliği yapıyor? HDP'nin arkasında terör örgütü var.

Geçen hafta çıkmış AK Perti'nin karşısında kim varsa onunla birlikte olun diyor. Örgütlerin temsilcileri de, "Şuralarda kazanacağız, AK Parti'ye kayabettireceğiz" diyor. Bu utanç sahnesi karşısında CHP'nin başındaki zat tek kelime etmiyor. Çıkıp milletin huzurunda, "Ne münasebet bizim terör örgütünün desteğine ihtiyacımız yok" demiyor.

15 Temmuz gecesi CHP'nin şaibeli bir ismini Ankara'daki ilçemize belediye başkan adayı yapıyorlar. Ecdadımız, "Et kokarsa tuz basılır, tuz kokarsa ne çare" diyor. Malesef CHP'de tuz çoktan kokmuştur. İçine düştüğü ihanet çukurunda günden güne daha fazla boğulmaktadır.

Son 17 yılda Denizli'ye 23 kat trilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 897 derslik, YÖK öğrencileri için 4 bin 798 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Önümüzdeki yıl 2 bin 300 kişi kapasiteli yurt binaları açacağız. Bir müjde daha vereyim, Çivrili yıl sonuna kadar doğalgaz ile buluşturuyoruz.

20 bin seyirci kapasiteli stadyumun proje çalışmaları, sürüyor. Büyükşehir belediyemiz şehir merkezindeki eski stadyumun yerine 31 bin metrekare alana sahip bölgeye millet bahçesi yapacak. Uygun bir yerine de millet kıraathanesi yapacak.

Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza, engellerimize, şehit ailelerimize 1,3 kat trilyon lira tutarında destek olduk.

Sağlıkta 13'ü hastane olmak üzere 29 tesisi Denizli'ye kazandırdık. Yapımı ve plan proje çalışmaları devam eden 24 adet sağlık tesisimiz var. 1000 yataklı şehir hastanesi de ihale aşamasında. Denizli'de 11 bin 530 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışında şehrimizde 11 bin vatandaşımız faydalandı.

Aydın-Denizli- Antlaya otoyolunun ihalesi önümüzdeki yıl yeniden yapılacak. Havalimanını büyüttük modernleştirdik. Yolcu kapasitesi 37 binden 650 bine çıktı. Denizli'de 1 teknopark, 11 AR-GE merkezi kurduk.

Denizli'ye 11 baraj ve 8 gölet inşa ettik. sulama projeleriyle 830 bin dekar araziyi sulamaya açtık, 74 bin dekar araziyi daha sulmaya açacağız. 

Çiftçilerimize, 1,9 kat trikyon tarımsal destek verdik. Ama Bay Kemal bunları bilmez, haberi yok bunlardan. Denizlili iş insanlarımıza 9.5 kat tutarında yatırım teşviki sağladık. 26 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk.

Bu hizmet ve yatırım hamlesini 31 Mart'tan sonra hızlandırarak devam ettireceğiz.




Etiketler chp logosu
Yorumlar