Anasayfa /  Politika

CHP ve İyi Parti seçim için anlaştı İstanbul, İzmir, Ankara...

CHP-İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gün içinde iki siyasi parti kaynaklarından ittifakın bittiği açıklaması yapılmıştı ancak son anda yapılan telefon trafiğiyle İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın saat 15.30 civarında CHP Genel Merkezi’ne gitmişti. Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun da İYİ Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2018 19:46

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Ankara üzerinden başlayan restleşmede dün ipler kopma noktasına gelmiş, Meral Akşener kurmaylarına uzlaşma sağlanamaması halinde ittifak görüşmelerinin sonlandırılması talimatı vermişti.

İTTİFAKTA SÜRPRİZ UZLAŞMA

Anlaşmazlıkların kamuoyuna yansımasının ardından bugün akşam saatlerinde sürpriz bir gelişme yaşandı. İYİ Parti kurmaylarından Koray Aydın ve Cihan Paçacı bugün bir kez daha CHP Genel Merkezi'ne giderken, görüşmeden bu kez uzlaşma çıktı. İddialara göre taraflar ittifakla ilgili genel prensipler ve iller konusunda anlaşma sağladı. Bir kaç seçim bölgesinde ise kararlar genel başkanlara bırakıldı.

İŞTE UZLAŞMA SAĞLANAN SEÇİM BÖLGELERİ

Taraflar önce uzlaşma sağlanan bölgelerin listesini çıkararak bu konuda anlaşma sağladı. Buna göre Ankara, İzmir ve İstanbul CHP'ye bırakıldı. Yine iddialara göre Ankara konusunda taraflar Mansur Yavaş konusunda belirli bir mesafe katetti. 

İYİ Parti ise 24 Haziran seçimlerindeki alınan oylar ve adayların durumları değerlendirilerek Balıkesir, Trabzon ve Erzurum bırakıldı. İlk gelen bilgilerde Ordu'nun durumu ise henüz netleşmedi. Ordu ve Mersin konusundaki kararın genel başkan düzeyine bırakıldığı kaydedildi. Bilindiği gibi bölgenin en güçlü isimlerinden olan Burhanettin Kocamaz, MHP'den istifa etmiş ve İYİ Parti'den aday olmuştu. Akşener'in bu konuda ısrarını sürdüğü belirtilirken, Cumhur İttifakı'nda AK Parti'nin bu konudaki tavrının beklenmesi görüşünün ağırlık kazandığı kaydedildi. 

MANİSA BİLMECESİ SÜRÜYOR

Cumhur İttifakı'nın düğüm noktalarından birisi olan Manisa'da da CHP ve İYİ Parti arasında henüz bir uzlaşma sağlanamadı. Mevcut belediye başkanın MHP'de olması ve AK Parti'den de eski milletvekili Selçuk Özdağ'ın aday adaylığını açıklaması sonrası oy dağılımını hesap eden CHP ve İYİ Parti'nin bu konuda bekleme kararı aldığı ileri sürüldü.

BURDUR'DA CHP ADAYI DESTEKLENECEK

İYİ Parti ve CHP kurmaylarının Burdur konusunda uzlaşmaya vardığı kaydedildi. İYİ Parti'nin Burdur'daki oy oranının yüksek olmasına rağmen AK Parti ve MHP'nin ittifak sağlaması halinde prensipte CHP'nin adayının desteklenme kararı alındığı belirtildi.


Yorumlar