Anasayfa /  Politika

Bomba iddia: Ahmet Davutoğlu yeni parti startını o ilde ramazanda verecek!

Ahmet Davutoğlu yeni parti startını o ilde ramazanda verecek! Ankara kulislerinde, Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kurma hazırlıkları içinde olduğu iddia ediliyor. İşte o bomba iddia!

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2019 23:23

Bomba iddia: Ahmet Davutoğlu yeni parti startını o ilde ramazanda verecek!

Ankara kulislerinde, 2014-2016 yılları arasında AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kurma hazırlıkları içinde olduğu iddia ediliyor.

Davutoğlu’nun Ramazan ayı içinde Diyarbakır’da büyük bir iftar programı için hazırlık yaptığı ve yeni partiye ilişkin ‘startı’ buradan vereceği konuşuluyor.

DW Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, Davutoğlu’nun yeni partisine ilişkin duyuruyu Diyarbakır’da yapması bekleniyor.

DW Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, Davutoğlu parti kurma çalışmalarında sona yaklaştı. Bu çerçevede AK Parti'nin önemli isimleri ile temas kurarak mevcut ve eski milletvekilleri dahil pek çok AKP'li ile birebir görüşmeler yapıyor. Kulislere göre, Davutoğlu’nun görüştüğü isimler arasında eski bakanlardan Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz ile genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer alıyor. Aynı kulislere göre, her üç ismin de Davutoğlu’nu geri çevirdiği belirtiliyor. Davutoğlu'nu reddeden bazı isimlerin, seçim sonrasına kalan kabine değişiminde yeni ve daha aktif görev bekledikleri öne sürülüyor. Eski Maliye Bakanı Şimşek'in de bu isimlerden biri olduğu dile getiriliyor. AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve eski milletvekili Ramiz Altun'un ise Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği öğrenildi.

AK Parti kulislerinde ayrıca eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da ayrı bir oluşum içinde olduğu da konuşuluyor.

Yakın zamana kadar Davutoğlu ile birlikte hareket etmesi beklenen Babacan'ın, yeni oluşumda kendisini lider olarak görmek istemesi nedeniyle, Davutoğlu’ndan ayrı hareket ettiği belirtiliyor.

Babacan’ın etrafında ise, halen AK Parti'ye mensup 35 kadar milletvekili olduğu ileri sürülüyor.


Yorumlar