Anasayfa /  Politika

Binali Yıldırım hakkında suç duyurusu!

HKP, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Binali Yıldırım hakkında, "Bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından şikayetçi oldu.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2019 10:23

HKP, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Binali Yıldırım hakkında, "Bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından şikayetçi oldu.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçimlerde kamu olanaklarını kullandığı ortaya çıkmıştı. Başbakanlığı döneminde kendisine tahsis edilen Çankaya Köşkü’nü hâlâ boşaltmayan Binali Yıldırım’ın kullandığı lüks aracın da kamuya ait olduğu ifade edilmişti.

Binali Yıldırım, 16 Haziran Pazar akşamı CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı televizyon programının yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Salonu’na eşi ile birlikte gelirken kullandığı 34 AN 3861 plakalı Audi marka A8 model aracın Aydoğan Dış Ticaret AŞ’nin grup şirketlerinden olan Autocrat filo hizmetlerinden başbakanlık adına kiralanmış olması tartışma yaratmıştı.

Eyüp’teki Flatofis’te faaliyet gösteren şirketten aylık 4 bin TL + KDV ile birlikte 5 bin Avro karşılığında kiralanan aracın kamuyla hiçbir ilişkisi kalmayan ve halihazırda siyasi bir partinin adayı olan Binali Yıldırım’a tahsis edilmesi hem kamu açısından hem de Yıldırım açısından suç teşkil ettiği ifade edilmişti.

HKP'DEN SUÇ DUYURUSU

Konuyla ilgili olarak Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ise dikkat çeken bir adım attı.

HKP, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Binali Yıldırım hakkında, "Bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından şikayetçi oldu.


Etiketler zimmet
Yorumlar