Anasayfa /  Politika

Bakan Pakdemirli: Kansız büyük bir devrim gerçekleşti

Bekir Paktemirli, bakan olarak atandıktan sonra ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi büyük bir devrim olarak nitelendiren Pakdemirli, "Dünyada böylesine büyük bir demokrasi ve yönetim devrimini kansız, kavgasız, entrikasız biçimde gerçekleştirecek çok az toplum vardır" dedi.

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2018 11:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir, Buca’da yangında zarar gören 25 hektarlık orman alanın helikopterle havadan inceledi.

Daha sonra Adnan Menderes Havalimanı VIP salonu önünde kendisini karşılamaya gelen AK Partililere seslenen Pakdemirli, seçimi birlikte atlattıklarını, yorulduklarını, terlediklerini söyledi. Pakdemirli, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın selamını İzmir’e getirdim. Size şehitlerin kanlarıyla sulanmış, bombalanmış ama demokrasiden taviz vermeyen kurucu Meclisten selam getirdim” dedi.

‘PARLAMENTER SİSTEM ARŞİVLERDE YERİNİ ALMIŞTIR’

Türkiye’nin 24 Haziran seçimleriyle bir devri kapatıp yeni bir dönemi açtığını söyleyen Bekir Pakdemirli, şöyle devam etti: “Türk milletinin bu büyük başarısını ne kadar alkışlasak azdır. Dünyada böylesine büyük bir demokrasi ve yönetim devrimini kansız, kavgasız, entrikasız biçimde gerçekleştirecek çok az toplum vardır. Bu değişim milletimizin medeni kabiliyetini ve demokratik olgunluğunu en açık şekilde ortaya koyan tarihsel bir hadisedir. Parlamenter sistem denilen ve artık Türkiye’nin enerjisini israf ettiği, ağırlığını taşıyamadığı, gelecek yolculuğunda önünü tıkadığı çok açık olan sistem, bütün kurum, kural alışkanlıklarıyla arşivlerdeki yerini almıştır. Şimdi yepyeni bir dönem başlıyor. Rahmetli Menderes’i nasıl astılarsa, rahmetli Özal’ı nasıl kuşattılarsa, Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl darbelerle devirmeye çalıştılarsa, büyük liderimizi bunlara teslim etmemek en büyük görevlerimizden biriydi.”

‘TÜRKİYE KÜRESEL GÜCÜN MERKEZİ OLMAYA ADAY’

Yeni çağın fırsat yüzyılı olduğunu söyleyen Bekir Pakdemirli şunları söyledi: “Dünyanın zenginliğinden, refahından, güvenliğinden daha fazla pay alan ülke olmalıyız. Tarihsel miras ancak bizim gibi bir mirasa sahip olan toplum, ‘Kişiyi yücelt ki devlet de yücelsin’ anlayışı, ecdadımızın bin yıldır hüküm sürdüğü bu topraklarda yeniden bölgenin ve küresel gücün merkezi olmaya adaydır. Kardeşlik ve paydaşlık toplumu olmamız gerekiyor. Uzun zamandır bölünmelerle, sağcı-solcu, dinli-dinsiz, Sünni- Alevi, Türk-Kürt diye kamplara bölünmekten bıkmadık mı? Nihayet sizlerin iradesiyle yeni sisteme geçmiş bulunmaktayız.”

Bakan Bekir Pakdemirli, sözlerini şöyle tamamladı: “Tarım ve Orman Bakanlığımız çok geniş çalışma alanına sahiptir. Bürokratik mekanizmaları yeni sistemin öngörüsüyle atılım yapma, sorun çözme, hızlı karar alma kabiliyeti ile yeniden düzenleyeceğiz. Çocukluğumdan beri siyasetle içli dışlıyım. 1983 yılından bu yana tüm seçimlerde bulundum. AK Parti’nin davasına, liderine, felsefesine her zaman inandım.”


Yorumlar