Anasayfa /  Politika

Ayhan Bilgen: Aday çıkardığımız yerlerde AK Parti lehine mi karar vermiş oluyoruz?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, gündemdeki gelişmelere dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Bilgen, "Biz bir yerde aday çıkarmadığımızda, CHP lehine feragat ya da başka bir parti lehine feragat etmişiz gibi propaganda yapmanın tersinden anlamı şudur: Aday çıkardığımız yerlerde AK Parti lehine mi karar vermiş oluyoruz?" diye sordu.

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2019 17:07

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen,  31 Mart yerel seçimlere ilişkin de konuşun Bilgen, “Eğer hukuk devleti ise Türkiye, yerel seçimler anlam ifade ediyorsa, halk yerelde kimi iktidar yaparsa yapsın, kimi seçerse seçmen tercih hakkını kullanmıştır. Buna saygı göstermek vesayeti değil adaleti esas almak, siyasi ahlakın ve halk iradesine saygının gereğidir. Daha önce Türkiye bu tip yaklaşımları gördü. ANAP’ın son döneminde eli kolu bağlı belediye başkanları diye gazetelere ilan verildi. İktidar lehine sonuçlar çıkacağı hesap ediliyordu. Ama böyle olmadı, halk bu tehdide boyun eğmedi hem merkezde hem de yerelde sandık yoluyla değişimin yolunu açtı halk” hatırlatmasında bulundu.

‘HDP’YE 6 MİLYON DESTEK VERİYOR’

HDP’nin 3 ilde aday çıkarmama kararına da değinen Bilgen, “Siyasi kampanya sırasında doğrudan doğruya partileri kriminalize eden yaklaşımlar, siyasi kampanya mantığı içerisinde kendince başarıya da götürebilir ama bu ülkeyi nasıl bir tehdide sürükleyeceğini bütün siyasetçilerin dikkate alması gerekir. HDP’ye oy veren 6 milyon seçmen sonuç itibariyle halktır. Diğer partilere oy verenler nasıl halk ise HDP’ye oy verenler de halktır. HDP’yi kriminalize edip HDP yönetimlerini değil doğrudan doğruya halkı cezalandırmayı da hiç kimse demokrasilerde kendisi için mubah konuma taşıyamaz. Biz bir yerde aday çıkarmadığımızda, CHP lehine feragat ya da başka bir parti lehine feragat etmişiz gibi propaganda yapmanın tersinden anlamı şudur: Aday çıkardığımız yerlerde AK Parti lehine mi karar vermiş oluyoruz? Böyle bir mantık olmaz, siyaseti böyle kurgularsanız toplumu ikiye bölen yaklaşımlara prim vermiş olursunuz. Bu yaklaşım kimseye fayda sağlamaz.” (Duvar)


Yorumlar