Anasayfa /  Politika

Ali Babacan'ın partisinin çekirdek kadrosu belli oldu! İşte isimler...

Ali Babacan'ın kuracağı partiyi desteklediği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ana kadrosunu kesinleştirdiği öne sürüldü.

Abone ol
Abone ol 23 Temmuz 2019 11:30

Ali Babacan'ın kuracağı partiyi desteklediği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ana kadrosunu kesinleştirdiği öne sürüldü.

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kuracağını ilan eden Ali Babacan'ın arkasında yer aldığı iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ana kadrosunu kesinleştirdiği öne sürüldü. TV 5'te yayınlanan "Serbest Görüş" programında yeni parti tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karar gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, "Muhtemelen Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın partisini sonbaharda göreceğiz." açıklamasında bulundu.

Programın moderatörü Prof. Dr. Yunus Emre Bağce'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilen Cemil Çiçek'in AK Parti'ye yönelik itirazları devam etmesi halinde "kendisini yeni kurulan partilerin birinde görebiliriz." dedi.

Bayramoğlu, Babacan'ın kuracağı parti ile ilgili olarak "Bunun bir lider partisi olmayacağı ortada. Çünkü bunun gerideki asıl patronu, asıl Celal Bayar'ı Abdullah Gül.

Bu çok da tabii. Yani bunların bir çoğunu siyasete sokan insan Abdullah Gül" ifadelerini kullandı. "Şimdi bu (yeni parti) ekip kimden kuruluyor diye baktığımız zaman ilk akla gelenleri, yani ilk görünenleri söyleyelim" diyen Bayramoğlu, Beşir Atalay, Haşim Kılıç ve Sadullah Ergün gibi isimleri sıralıyor:

"Adalet Bakanlığı'nda çok etkili olmuş demokrasi hukuk arasındaki ilişkilerle AK Parti'de anılmış Sadullah Ergin. Tabii Abdullah Gül. Artık onu tanımlamaya gerek yok. Eski Anayasa Mahkemesi başkanı ve otoriterleşmeye ilk 'Dur' diyen AK Parti muhiplerinden Haşim Kılıç."

Gül için "Arkalarında duruyor ama temel olarak sanıyorum her şey, Fehmi Koru da yazdı geçen gün, onun önüne gidiyor, ona soruluyor" diyen Bayramoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla burada Abdullah Gül lider olmayacak ama bir başka liderde keskin olarak ortaya çıkmayacak. Belki de Davutoğlu bunun için bu grupta yok, belki de bunun için Davutoğlu'nu bu grupta istemediler. Diğer taraftan Ali Babacan, hitabet açısından çok lider fonksiyonuna uygun gözükmüyor.

Yani tanıdığımız Babacan. Onun için bir paylaşım olabilir. Yani siyasi konularda biri, ekonomik konularda diğerinin öne çıkacağı ama büyük taşıyıcılığı da Ali Babacan'ın yapacağı yani daha kolektif bir yönetim. Bunun şöyle bir avantajı olabilir, olumsuz da olabilir, millet bunu sevmeyebilir."


Yorumlar