Anasayfa /  Politika

AK Parti'den son dakika İstanbul açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul seçimleri için açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 18:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul seçimleri için açıklamalarda bulundu ve İstanbul'da yaşanan durumu özetledi.

"DEMOKRASİMİZ ŞAİBE ALTINDA KALMASIN"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok isabetli bir ifadesine rastladım. Olay bir demokrasi olayıdır diyor. İşte bu doğru. Ama biz de bunun için mücadele veriyoruz. Demokrasimiz şaibe altında kalmasın, arındıralım onu, kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. Mesele sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi demokrasi meselesiyse kendilerinin de yardımcı olmaları lazım. İl Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine sayımı duydu. Hani hiç itirazınız olmamıştı sizin? Niye yanıltıyorsunuz kamuoyunu? Ne gerek var? Diyor ki, "Bizim hiçbir itirazımız olmadı sayıma, karşı çıkmadım, hamle yapmadık" diyor. Ama CHP İl Başkanlığı tarafından ilçe seçim kuruluna gidildi ve il seçim kurulu da bugüne kadar Türk siyasi hayatında görülmemiş bir karara imza attı. Neydi o? Hatırlayın, tedbir kararıydı. Bugüne kadar seçim kurulları tedbir kararı vermemiş. Ama ilk kez CHP'nin müracaatı üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu sayımla ilgili tedbir kararı vermiştir. Bu kararın acele toplanarak hızlı bir şekilde bugüne kadar olmadığı şekilde verilmiş olması manidardır.

"BİR ŞEYLERİ SAKLAMAK İÇİN Mİ DİYE SORASIM GELİYOR"

Oranlar veriliyor, il başkanları, genel başkan yardımcıları ve sayın Kılıçdaroğlu tarafından. Bu doğru değil. 'Sandıkların yüzde 93,2'si açıldı' deniliyor. Bu kesinlikle doğru değil. Siyasi şov ve çıkışların ötesinde çok hukuki, teknik yorumlar yapıyoruz, bugün de devam edeceğiz nasipse. Üç bakanın istifa etmesiyle ne alakası var bu seçimin? Anayasa'nın değişmeden önceki 114. maddesinde Ulaştırma, İçişleri, Adalet Bakanı'nın istifa etmesi yerel seçimlerle alakalı değildir, TBMM seçimlerinin yapılması ile alakalıdır. Onunla ilgiliydi, kaldı ki o da kalktı. O zaman niye durup dururken bunu gündeme getiriyoruz? Bir şeyleri saklamak için mi diye sorasım geliyor mesela. Bir şeylerin üstüne gitmeyelim, hedefi şaşırtalım mı diye yapılıyor. Biz bunu yapmayacağız, biz kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam ediyoruz.

"SUÇLULAR BULUNUP HAK ETTİĞİ CEZA SAĞLANMALIDIR"

Ne olacaksa hukuki zemin içinde olacak. Anayasa'nın maddesi hakimlere telkinde bulunamayacağını ifade ediyor. CHP'nin yetkililerin kaç gündür seçim kuruluna dönük parmak sallar gibi tarzla baskı yapması, tehditvari yaklaşımlar sergilemesi Anayasa'nın 138. maddesine göre nerede duruyor? Biz asla hukukun dışına çıkmayacağız. Yasal yolları denemek hakkımız ve sonuna kadar bu hakkı deneyeceğiz ve bu yollara tevessül edeceğiz. Bizim yaptığımız şu arkadaşlar; sandıktan çıkanı kabul etmemek değil bir kere. Sandığa ne girmiş ise, girdiği şeklinde onun çıkması ve tam o iradeye göre kaydedilmesidir. Bizim başka bir muradımız yok. Bizim yaptığımız insanları yanıltmak değil, herşey tam olarak ortaya çıksın diye belge, bilgileri derliyoruz, açık ve aleni bir şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bizim yaptığımız demokrasinin üzerine gölge düşmesin, sorumlular tespit edilsin ve gerçek net bir şekilde ortaya çıksın. Oragize usulsüzlüğü yapanları, yaptıranları ve tüm bağlantıları belirlemek ve seçim hukuku kapsamında gerekli itiraz yollarını denemek ve bir yandan da sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunup hak ettiği cezayı sağlanmasıdır.

"BİZE EMANET EDİLMİŞ HER OYA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Yüzde 80'i bizim aleyhimize yüzde 20'si CHP'nin aleyhine yazılıyor. 5 tane oy bizden gitmiş 1 tane oy CHP'den gitmiş görünüyor. Şu an itibarıyla 14 binlere inmiş bulunuyor. CHP'li yetkilileri nasıl bir algı oluşturmaya çalışıyor. Rakamları koyun ortaya, bakın biz koyduk. Bu AK Parti'nin derdi değildir, olmamalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu ve yetkililerin bu konudaki yanılgıları, düştükleri hata şudur. Sadece bu AK Parti'nin derdidir diye bakıyorlar. Biz seçime alalım da nasıl olursa olsun diye düşünüyorlar. Bütün partilerle birlikte hareket edip bunları temizlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Maddi hatalar, geçersiz oylar bizim aleyhimize, buna rağmen diyorlar ki, siz bunları unutun, boş verin, üstüne gitmeyin diyorlar. Bir an önce bırakın da bu işi, mazbatamızı alalım diyorlar. Yangından mal kaçırırcasına davranıyorlar.Biz bize emanet edilmiş her oya sonuna kadar sahip çıkmak görevimizdir, hatta bu bizim için bir vecibedir, görevdir


Yorumlar