Anasayfa /  Politika

Ahmet Davutoğlu yeni partiyi Konya'da resmen açıkladı! video izle

Ahmet Davutoğlu yeni partiyi Konya'da resmen açıkladı! Ahmet Davutoğlu, yeni bir parti kuracağını Konya'da ilan etti. Davutoğlu'nun kuracağı yeni partinin adının Yeni ya da Hal olması bekleniyor. Davutoğlu'nun uzun süredir yeni bir parti kuracağı konuşuluyordu.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2019 23:18

Eski Başbakan Davutoğlu Konya’da konuştu. Katılımcıları "Temel değerleri yitirmemek için çok büyük fedakarlıklarla emanet edilen birikimi daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere aktarmak için yeni bir vizyonla birlikte yeni bir hâl ile hâllenmeye" davet eden Davutoğlu, “Ya yeni bir hal, ya izmihlal (çökme, yıkılma, yok oluş)” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Konya’da düzenlenen iftar programında yaptığı açıklamada “Sadece kazanımlarımız olan özgürlüklerimizi değil temel değerlerimizi de yitirmemek için hepinizi yeni bir vizyonla birlikte yeni bir hâl ile hâllenmeye davet ediyorum. Bu yeni hâl bir milletin ve insanlığın geleceğine hitap edebilecek olan bir duruşun eseri olacaktır. Özetle ya yeni bir hâl ya da izmihlal” ifadeleriyle yeni bir parti kurulacağını duyurdu.

Davutoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Yeni bir davranışa, yeni bir duruşa, yeni bir hâle kavuşmadıkça, o duruş ile o hâl ile hâllenmedikçe bize geçmişten intikal eden emaneti gelecek nesillere hakkıyla devredemeyiz. Peki nasıl bir hâl. Öyle bir hâl ki kibrin yerini tevazunun, öfkenin yerini muhabbetin nefretin yerine muhabbet söyleminin, akraba kayırmacılığının, nespotizmin yerini ehliyet ve liyakatın, her gün değişen tavır davranış ve tutumların yerini ilkeli tutarlılığın çifte standardın yerini temel değerlerin, takiyyenin yerini şeffaflığın aldığı yeni bir hâle ihtiyacımız var.

Bu yeni hâli davranış, duruş olarak ortaya koymadıkça sadece kazanılmış özgürlükleri değil, onun özünü teşkil eden temel değerleri de yitiririz. Temel değerlerimizi yitirmemek için bize çok büyük fedakarlıklarla emanet edilen bu birikimi daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere aktarmak için hepinizi yeni bir vizyonla birlikte yeni bir hâl ile hâllenmeye davet ediyorum. Bu yeni hâl bir milletin insanlığın geleceğine hizmet edecek bir duruşun eseri olacaktır. Özetle Ya yeni bir hal, ya izmihlal (çökme, yıkılma, yok oluş).”

Brunson'lu adalet videosu

Davutoğlu’nun Ankara’da yaptığı bir konuşmadan kesitleri içeren ve adalet vurgusu yapılan video, Davutoğlu’nun Konya’daki yeni parti duyurusu ile birikte sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.


Yorumlar