Anasayfa /  Politika

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert cevap! İnsanları neyle tehdit ederseniz edin...!

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert cevap geldi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a Elazığ'dan cevap vererek "Tabanda büyük kitleler kopmaya başladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüşü durduramazsınız." dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2019 12:03

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert cevap! İnsanları neyle tehdit ederseniz edin...!

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert cevap geldi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a Elazığ'dan cevap vererek "Tabanda büyük kitleler kopmaya başladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüşü durduramazsınız." dedi.



Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti iddiaları ile ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi. "Hiçbir niyetimi ve düşüncemi saklamadım." diyerek Elazığ'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bugün susma vakti değildir. Kapılar kapılar ardında konuştuğumuz kapı önlerinde gerçekleri susma vakti değildir. Ne yanlışlar yaptık ki bugün bu noktadayız? Yoksa şu veya bu kişinin bir partiden ayrılmasıyla o parti bölünmez. Tabanda büyük kitleler kopmaya başladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüşü durduramazsınız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "13 bin oyla kaybettiğiniz bir seçimin yenilenmesini 800 bin oyla kaybetmişsek bunun sorumlusu iktidarı devretmiş bir başbakan değil siyasi hayatta ciddi savrulamalar yaşayanlardır" açıklamasında bulunarak şunları kaydetti:

"NEYLE TEHDİT EDERSENİZ EDİN TABANDAKİ ÇÖZÜLÜŞÜ DURDURAMAZSINIZ"

"Hiçbir mevki beklentimiz olamaz. Bakınız partiler ve siyasi hareketler tavanda bölünmez. Tavanda bölünmüşse ciddi bir sıkıntı değildlir. Bizim hareketimizde de 2 kez bölünme oldu ama eğer tabanda bir kayma varsa işte tehlikeli olan odur. Yüzde 15'lik kitle bir başka yere doğru gitmişse kimse bunu engelleyemez. 1 Kasım 2015'te biz Türkiye'de yüzde 49,5 oy aldık. Şimdi cumhur ittifakı olarak yüzde 44 oy aldılar. Yüzde 8 ile 10 oy oranında MHP'ninse AKP'nin oy oranı yüzde 34'lere çekilmiştir. Sorulması gereken soru ne yanlışlar yaptık ki parti bu banda geriledi ve bir kopuş yaşandı?

Bugün susma vakti değildir. Kapılar kapılar ardında konuştuğumuz kapı önlerinde gerçekleri susma vakti değildir. Ne yanlışlar yaptık ki bugün bu noktadayız? Yoksa şu veya bu kişinin bir partiden ayrılmasıyla o parti bölünmez. Tabanda büyük kitleler kopmaya başladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüşü durduramazsınız.

"BİZİ ELEŞTİRENLER DÜŞÜNMEK ZORUNDA"

Gelin muhasebe yapalım. Bizim meselemiz parti isminden bağımsız olarak, çağdaş bir ülkede yaşamak. Yalvarıyorum gelin konuşalım.

Vicdan açığı varsa bunu kapatmak mümkün değildir. Eğer 13 bin oyla kaybedilmiş bir seçimden sonra ülkede büyük ölçüde siyasi ve ekonomik tablo değişmemişse bunun sebebi milletin vicdanından kopuştur. Bizi eleştirenler düşünmek zorunda."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamasında yeni parti kuracağı iddia edilen eski arkadaşlarına tepki göstererek "Bakıyorsunuz birileri de farklı çalışma gayretine girmek üzere güya bu güçlü yapıyı zayıflatmanın gayreti içerisine giriyorlar. Bu yapıdan bir şeyler koparacağını zannedenler geçmişte de bu tür yollara başvurdular, hatta bazıları grup kurabilecek noktaya bile geldiler. Ama onlardan şu anda hiçbir şey kalmadı. Hepsi gitti, siyaset sahnesinden silindiler." ifadelerini kullanmıştı.


Yorumlar