Anasayfa /  Politika

Abdullah Gül'den flaş KHK açıklaması!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son KHK'yla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gül düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Gül, 15 Temmuz sivilleri için çıkarılan KHK için "Yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık kaygı verici" dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2017 18:28

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son KHK'yla ilgili flaş açıklamalar yaptı. İlerde hepimizi üzecek olaylara fırsat vermemek için düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini ümit ediyorum açıklamasında bulundu.

Gül sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 696 sayılı KHK'da yer alan darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk getiren düzenlemeyle ilgili paylaşımda bulundu. İşte Gül'ün o paylaşımı:

DÜZENLEMENİN GÖZDEN GEÇİRİLECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM: "15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" dedi.

KHK İLE EK YAPILAN 37. MADDE NE DİYOR?

Mahir Ünal 'sınırlama' var deyince 696 sayılı KHK ile 'fıkra' eklenen 37. madde yeniden gündeme geldi. 8 Kasım 2016'da çıkarılan yasanın 37. maddesinde 15 Temmuz sınırlaması var mı? Aşağıda 37. maddenin tam metnini bulacaksınız. Maddenin girişi 15 Temmuz 2016 vurgusu ile olsa da devamında sınırların net olmadığı ve yoruma açık olduğu dikkat çekiyor. İşte 37 madde:

"15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz."


Yorumlar