Anasayfa /  Güncel

Polise tekme atan Rana Batı'nın bilgileri ifşa oldu #YurticiKargoCevapVer

Kadıköy'de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin müdahale ettiği kadının adresini kargo sisteminden bulup, katliam çağrısında bulunan Yurtiçi Kargo çalışanı olduğu iddia edilen kişi büyük tepki topladı ve sosyal medyada #YurticiKargoCevapVer etiteki gündem oldu.

Abone ol
Abone ol 23 Ağustos 2020 12:13

İstanbul Kadıköy'de maske takmadığı gerekçesiyle polislerle tartışan sonrasında ise gözaltına alınmak istenen 19 yaşındaki Rana B.'nin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Bir kesim polislerin gözaltına almak için şiddete başvurmasına tepki gösterirken, bir başka kesim ise polislere mukavemet gösterdiğini ileri sürmüştü. Bu tartışmalar eşliğinde polislerin açığa alınmasına karar verilmişti. Hemen ertesinde ise polisler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlerine iade edilmişti.

Polislerin görevlerine iadesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, Rana B. ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Yurtiçi Kargo firmasında çalıştığı iddia edilen bir kişinin müşteri veri sistemine girererek kadının adresini bulduğu ve sonrasında "katliam" çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.

Skandal, Yurtiçi kargo çalışanı olduğu iddia edilen kişi yaptığı yasa dışı eylemi sosyal medya üzerinden yayınlamasıyla ortaya çıktı.

Önce Rana B.'nin Cyparisuzs isimli instagram profili ele geçirildi. Sonrasında hesaptan yapılan paylaşımlarda kullanılan ifadeler de dikkat çekti: "Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz."

Yurtiçi kargo çalışanı sisteme ulaşamadığını ve birazdan aktif olacağını söyledikten sonra Kadıköy'de polislerle tartışan kadına 1 saat süre verdi. Bu sürenin içinde özür videosu çekip yayınlamazsa, evinin adresini ve telefon numarasını açıklayacağını ilan etti.

"1 dakikada 500 kişi adresi at yazdı cidden sonu kötü olacak sistem açılsın paylaşıcam zaten bu kız ya Türk milletinden özür dileyerek video çeker atar palyşaırım ya da adresini paylaşır siz gerekeni yaparsınız. 1 saat vakti var."

Şahıs, adres bilgilerini paylaştıktan sonra kendi bulunduğu konumdan kadının evinin uzaklığını tespit edip "metrobüsle 1,5 saat" dedikten sonra "hep beraber gidelim mi" diye soruyor.

Yurtiçi Kargo firması personelinin müşteri bilgi sistemine girip Rana B.'nin adres ve telefon bilgilerini paylaşması kısa sürede büyük tepki çekti. Sosyal medyada konuyla ilgili olarak #YurticiKargoCevapVer hastagiyle binlerce mesaj paylaşıldı.

Müşterilerin bilgilerinin nasıl bu kadar ulaşabildiğini sorgulayan vatandaşlar, Yurtiçi Kargo personeliyle ilgili firmanın acilen açıklama yapması çağrısında bulundular. 

İşte o mesajlardan bazıları:

 

 

 

Yorumlar