Anasayfa /  Foto Galeri

Polimetre,Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı!

Polimetre, COVID-19 pozitif olay sayısı ile ölüm sayıları arasındaki ilişkiyi zamana, kıtalara ve ülkelere göre tüm tabloyu ortaya koyan bir çalışma yaptı.Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı. İşte araştırmanın detayları

Polimetre,Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı! - Sayfa 1

Polimetre,Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı!

Dünya geneli ve Türkiye’de testi pozitif çıkanlarda ölüm oranında azalma olduğu tespitiyle dikkat çeken çalışmaya göre, 23-Haziran tarihinde Türkiye’de, ortalama 50.6 adet COVID-19 pozitif olayı, 1 ölüme neden oldu.

Polimetre,Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı! - Sayfa 2

Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Siyasi Veri Madenciliği ve Analizi kuruluşu Polimetre, COVID-19 pozitif olay sayısı ile ölüm sayıları arasındaki ilişkiyi zamana, kıtalara ve ülkelere göre tabloyu gösteren bir çalışma yaptı.

Çalışma, dünya geneli ve Türkiye’de testi pozitif çıkanlarda ölüm oranında azalma olduğunu ortaya koydu.

Buna göre, 23-Haziran tarihinde Türkiye’de, ortalama 50.6 adet COVID-19 pozitif olayı 1 ölüme neden oldu. Bu, olay/ölüm oranının artması virüsün öldürücü etkisinin azalması anlamına geliyor.

Polimetre,Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı! - Sayfa 3

Polimetre, KOVID-19 pozitif olay sayısı ile COVID-19 ölüm sayıları arasındaki ilişkiyi zamana, kıtalara ve ülkelere göre güncel durumu ortaya koyan ‘KOVID-19 OLAY/ÖLÜM ORANI’   Medyafaresi.com’la çalışmasını paylaştı.

Çalışmaya, CHP’nin Temmuz ayı sonunda yapacağı kurultay öncesinde genel başkan adaylığını açıklayan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’da tıp insanı gözüyle inceleyip, önerileri sunarak katkı verdi.

Polimetre,Türkiye'deki koronavirüs ölümlerinin ayrıntılarını açıkladı! - Sayfa 4

COVID-19 testi pozitif çıkan hastaların yaşama oranının, ülkelere ve zamana bağlı değişimine ilişkin çalışma şöyle:

1)Dünya genelinde covid-19 testi pozitif çıkanlarda ölüm oranı azalmaktadır.

Son 60 günde, COVID-19 testi pozitif çıkanların ölüm oranı 1/10 den 1/26 e gerilemiştir.

Bir başka deyişle Nisan ayının ikinci yarısında COVID-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden biri hayatını kaybederken, Haziran ayının ikinci yarısında testi pozitif çıkan 26 kişiden biri hayatını kaybetmektedir.