Anasayfa /  Teknoloji

PlayStation 5 ve Xbox Series X'in Çıkışı ertelenebilir! İşte nedeni...

Nintendo, Çin'de yaşanan Corona virüsü salgını nedeniyle tedarik sorunları yaşadığını açıkladı. Nintendo'dan gelen açıklamalar, PlayStation 5 ve Xbox Series X için de benzer olayların gerçekleşebileceğini ortaya koyuyor.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2020 16:06

Nintendo, Çin'de yaşanan Corona virüsü salgını nedeniyle tedarik sorunları yaşadığını açıkladı. Nintendo'dan gelen açıklamalar, PlayStation 5 ve Xbox Series X için de benzer olayların gerçekleşebileceğini ortaya koyuyor.

Tüm dünya şu sıralar, Çin'de ortaya çıkıp kısa bir sürede de pek çok ülkeye yayılan Corona virüsünü konuşuyor. Bugün itibarıyla 910 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Corona virüsü, insanları hem korkutuyor hem de yaşamın olağan akışını etkiliyor. Çünkü şu sıralar global ticaretin kalbi olan Çin'de pek çok iş yeri çalışmıyor.

Bugün elimize geçen neredeyse her ürün, bir şekilde Çin'den tedarik ediliyor. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve giyilebilir teknolojik ürünlerin kimisi doğrudan Çin'de üretilirken kimilerinin de bazı parçaları Çin'de üretiliyor ve bu parçalar, başka bir ülkede bir araya getiriliyor. Aslına bakacak olursak uzmanlar, Çin'deki Corona virüsü salgınının ticareti ve sektörleri etkileyeceğini zaten öngörüyorlardı. Ancak durum, beklenenden çok daha kötü olabilir.

Oyun sektörünün en önemli isimlerinden bir tanesi olan Nintendo, yaptığı bir açıklamayla tedarik problemleri yaşadığını itiraf etti. Bu durum, doğrudan Japonya'yı etkileyecek gibi görünüyor çünkü Nintendo yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda Japonya'ya bir süre boyunca Nintendo Switch sevkiyatının yapılamayacağı belirtildi. Yetkililer, tedarik probleminin ne zaman çözüleceğine ise şu an için değinmediler.

Nintendo yetkilileri, gecikmenin kaynağını açıklamadılar. Ancak edinilen bazı bilgilere göre Nintendo Switch için üretilen aksesuarların teminininde ciddi bir aksaklık söz konusu problemi ortaya çıkardı. Özellikle de Nintendo Switch için geliştirilen "Joy-Con" isimli kumandalar, doğrudan Çin'de üretiliyor. Görünen o ki bu kumandaların üretiminin durması, Nintendo için işleri iyiden iyiye zorlaştırdı.

Oyunseverler şu sıralar en çok, PlayStation 5 ve Xbox Series X'i konuşuyorlar. Çünkü 2020 yılının sonlarında, bu iki yeni oyun konsolu piyasaya sürülecek ve oyunseverler, bu konsolları deneyimleme imkanı yakalayacaklar. Ancak Nintendo tarafından yapılan açıklamalar, pek çok kişinin kafasını karıştırıyor çünkü PlayStation 5 ve Xbox Series X'in tedariğinin de çok büyük bir bölümü Çin'de gerçekleşiyor.

 

KORONAVİRÜS SALGINI ÖNLENEMEZSE...

Koronavirüsünün İlkbahar aylarında etkisini kaybetmesini öngörüyor. Ancak bu sadece bir öngörü. Önlenemez bir şekilde bugüne kadar yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan salgın, bazı kesimlere göre haziran ayına kadar önlenemez ise Microsoft ve Sony de dahil olmak üzere birçok firma üretimini durduracak ve virüs önlenene kadar üretim yapamayacak. Yani başka bir deyişle, Koronavirüs salgını önlemez ise 2020 yılı içerisinde ne Sony PlayStation 5 ne de Xbox Series X ile tanışamayacağız. Ancak tabi ki de sağlık her şeyden daha önce gelir.

Yorumlar