Anasayfa /  Foto Galeri

Piyasada sıfır araç neden yok? İşte sebebi...

Türkiye'de sıfır otomobilde yaşanılan problemler araç almak isteyen veya yenilemek isteyen sürücülerin merakla beklediği ÖTV değişikliği 1 Aralık'ta yapıldı. Fakat indirime rağmen bayilerde araç bulma problemi halen devam ediyor. Peki piyasada sıfır araç neden yok? Ne zaman yeni araçlar gelecek? İşte haberin detayları...

Piyasada sıfır araç neden yok? İşte sebebi... - Sayfa 1

Türkiye piyasasında en sevilen araba markalarında oluşan sıfır araba krizi nedeniyle vatandaşlar zor zamanlardan geçmeye başladı. Sıfır araba almak isteyen kişiler bayilere başvurduğunda araba bulunmadığı gerekçesiyle uzun süreler boyunca sıralarda bekletiliyor. 

Piyasada sıfır araç neden yok? İşte sebebi... - Sayfa 2

Sıfır otomobilde 1 Aralık’ta matrah güncellemesi yapıldı. Belirli modellerde 50 bin TL’ye kadar indirim gerçekleşti. Ancak o indirime rağmen bayilerde araç bulmak zor. Peki sıfır araç neden bulunamıyor? İşte detaylar...

Piyasada sıfır araç neden yok? İşte sebebi... - Sayfa 3

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

Piyasada sıfır araç neden yok? İşte sebebi... - Sayfa 4

Dünya genelindeki arz sıkıntısının halen yaşanıyor olması. Pandemi ortadan kalkmış olsa da olumsuz etkilerini hala yaşamaktayız. Bunun yanında yakın coğrafyamızda cereyan eden ve tüm dünyaya etki eden savaş ortamı sebebiyle daha da uzayan hammadde, üretim tedarik gibi arz problemi yaratan sebepleri henüz aşabilmiş değiliz. Geçtiğimiz 2 yıla oranda durum daha iyi olsa arz alanında ki problem bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.