Anasayfa /  Foto Galeri

Phillip Cocu Marco van Ginkel ve Ferdi Kadıoğlu’yla beraber Fenerbahçe'ye geliyor

Phillip Cocu Marco van Ginkel ve Ferdi Kadıoğlu’yla beraber Fenerbahçe'ye geliyor - Sayfa 1

Fenerbahçe'nin teknik direktörlük konusunda Phillip Cocu'ya teklif götürmesi, Hollanda basınını da ayağı kaldırdı. PSV'yi şampiyon yapan genç hoca için birçok farklı haber yer alırken, sözleşmenin 1+1 ya da 2+1 yıllık olacağı belirtiliyor. De Telegraaf'tan Mike Verweij ise Cocu'nun Fenerbahçe'nin başına geçmesi halinde Marco van Ginkel ile gurbetçi oyuncu Ferdi Kadıoğlu'nun da Türk ekibine imza atabileceğini kaydetti.

Phillip Cocu Marco van Ginkel ve Ferdi Kadıoğlu’yla beraber Fenerbahçe'ye geliyor - Sayfa 2

VAN GiNKEL'DEN 14 GOL PSV'nin orta sahasının beyni olan Van Ginkel, geçtiğimiz sezon 14 gol 4 asist ile şampiyonlukta önemli rol oynadı. 25 yaşındaki yıldızın bonservis bedeli 12 milyon euro.

Phillip Cocu Marco van Ginkel ve Ferdi Kadıoğlu’yla beraber Fenerbahçe'ye geliyor - Sayfa 3

18 yaşındaki gurbetçi orta saha Ferdi Kadıoğlu ise NEC Nijmegen forması ile Hollanda 2. Ligi'nde bu sezon 7 gol, 12 asistlik performansı ile dikkatleri çekti.

Phillip Cocu Marco van Ginkel ve Ferdi Kadıoğlu’yla beraber Fenerbahçe'ye geliyor - Sayfa 4

YENİ BİR MEYDAN OKUMA PSV Eindhoven, Barcelona, AZ ve Vitesse'de parlak bir futbolculuk kariyeri geçiren Phillipe Cocu, teknik adamlığa ilk adımını 2008'de Hollanda Milli Takımı'nda antrenör olarak attı. PSV'de de iki sezon antrenörlük yapan 47 yaşındaki Cocu, Mart 2012'de ilk kez A takımın başına geçti. 2014'ten bu yana kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörlüğünü yürüten Cocu, 3 Hollanda Ligi şampiyonluğu, 2 Hollanda Süper Kupası ve 1 Hollanda Kupası kazandı. Hollandalı otoretiler, Cocu'nun Fenerbahçe'ye gelmesi halinde bunun kendisi için 'yeni bir meydan okuma' olacağı yorumunu yapıyor.