Anasayfa /  Foto Galeri

Perakendecilerden 'fahiş fiyat' tepkisi!

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD)tarafından düzenlenen 7. Ortak Gelişim Kongresi'nde konuşan GPD Başkanı ve aynı zamanda BİM'in İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç gıda fiyatlarındaki yüksek artışın sorumlusu olarak market zincirlerinin gösterilmesini kabul etmediklerini söyledi.

Perakendecilerden 'fahiş fiyat' tepkisi! - Sayfa 1

GPD tarafından düzenlenen 7. Ortak Gelişim Kongresi'nde konuşan GPD Başkanı ve aynı zamanda BİM'in İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, maliyet artışlarının tamamını fiyatlara yansıtmayıp karlılıklarından vazgeçen marketlerin tam tersine enflasyonun kontrol altına alınmasında büyük rol oynadığını vurguladı.

Perakendecilerden 'fahiş fiyat' tepkisi! - Sayfa 2

Tüm dünyada tarım ürünlerinde maliyet artışları, tedarik sektöründe aksamalar ve ithal ürün fiyatlarında artış gözlenirken, market zincirlerinin fahiş fiyat ile damgalanmasını "gerçekten uzak" olarak niteleyen Aykaç, bu algı nedeniyle sektördeki halka açık şirketlerin de zarar gördüğünü vurguladı.

Perakendecilerden 'fahiş fiyat' tepkisi! - Sayfa 3

Aykaç, ürünler raflara gelene kadar üretim, tedarik, lojistik, gümrük ve benzeri aşamalardan geçtiğini ve bunların maliyetinin perakendecilerden bağımsız olarak nihai fiyatlara yansıdığını söyledi.

Perakendecilerden 'fahiş fiyat' tepkisi! - Sayfa 4

 dalgalanmaları tüketicilere en az düzeyde yansıtmak için organize perakende sektörünün kendi kaynaklarını zorlayarak son fiyatları dengelemeye çalıştığını belirten Aykaç, bunu yaparken de karlarından vazgeçtiklerini, hatta bazı durumlarda zararına satış yaptıklarını söyledi.