Anasayfa /  Foto Galeri

Pembe WhatsApp tehlikesine dikkat! İşte, Pembe Whatsapp hakkında bilinmesi gerekenler..

Android kullanıcıları, WhatsApp aracılığıyla yayılan yeni bir tehdit ile karşı karşıya. Siber güvenlik uzmanı Lukas Stefanko kullanıcıları WhatsApp ve diğer büyük mesajlaşma platformlarında dolaşan ve yeni bir WhatsApp renk teması öneren mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Pembe WhatsApp tehlikesine dikkat!  İşte, Pembe Whatsapp hakkında bilinmesi gerekenler.. - Sayfa 1

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bugünlerde kullanıcılar için tehlikeli bir durum haline geldi. Rengiyle kullanıcıları cezbeden Pembe WhatsApp, kişisel verileri tehdit ettiği öne sürülerek uzmanların uyardığı uygulamalar arasında yer aldı. Peki, Pembe WhatsApp nedir, güvenli mi? Pembe WhatsApp'ı yükleyenler ne yapmalı?

Pembe WhatsApp tehlikesine dikkat!  İşte, Pembe Whatsapp hakkında bilinmesi gerekenler.. - Sayfa 2

Pembe WhatsApp ya da diğer bir adıyla Whatsapp in Pink, kişisel verilerin çalınması riskine olanak tanıması dolayısıyla güvenlik uzmanlarını gündeminde yer alıyor. Kullanım açısından pratik özellikler barındırması, görünüm olarak da cezbedici bazı taraflarının bulunması dolayısıyla cihazlara indirilen Pembe Whatsapp’ın tehlikeli olduğu söyleniyor. İşte, Pembe Whatsapp hakkında bilinmesi gerekenler..

Pembe WhatsApp tehlikesine dikkat!  İşte, Pembe Whatsapp hakkında bilinmesi gerekenler.. - Sayfa 3

PEMBE WHATSAPP NEDİR, GÜVENLİ Mİ?

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da yeni bir dolandırıcılık yöntemi yayılmaya başladı. WhatsApp'ın artık monotonlaşan "yeşil" rengini değiştirmek hayaliyle pembe tema yükleyen kullanıcılar, hesaplarının ve kişisel verilerinin ele geçirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya. İnternet güvenliği uzmanı Rajshekhar Rajaharia, tehlikeli olarak atfettiği bu uygulama hakkındaki endişelerini sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştı.

Pembe WhatsApp tehlikesine dikkat!  İşte, Pembe Whatsapp hakkında bilinmesi gerekenler.. - Sayfa 4

Hackerlerin gruplarda paylaştığı ”WhatsApp in Pink” uygulamasıyla kullanıcıların bilgilerini çaldığını ifade eden Rajaharia. Kullanıcıların ise WhatsApp uygulamalarında farklı temalar kullanmak istemesi dolayısıyla bu uygulamaya rağbet gösterdiğini ifade etti. Rajaharia, bu sayede kötü amaçlı kişilerin, Pembe WhatsApp uygulamasıyla bazı bilgileri çalma aşamasına kadar geldiğini söylüyor.