Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Peker'in iddialarındaki Cihan Ekşioğlu'nun MİT'e yaptığı olay satış

Sedat Peker'in iddialarında ismi geçen iş adamı Cihan Ekşioğlu'nun MİT'e WhatsAPP ve Twitter'ı izleyen bir yazılımı sattığı ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2021 17:06

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Cihan Ekşioğlu hakkında çarpıcı bir detaya yer verdi.

Barış Yarkadaş, Sedat Peker'in iddialarında ismi geçen Cihan Ekşioğlu'nun MİT'e yazılım sattığını iddia etti.

Yarkadaş'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cihan Ekşioğlu: “WhatsAPP’ı izliyoruz”
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in önceki akşam yeniden gündeme getirdiği Cihan Ekşioğlu’na yönelik iddialar yenilir yutulur cinsten değil… Peker, Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Ekşioğlu’nun içinde olduğunu iddia ettiği onlarca pisliği anlattı. Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda dikkat çeken bir başka konu ise FETÖ Borsası’nın odağında yer aldığı iddia edilen Ekşioğlu gibi bir ismin MİT’e “yazılım” satabilmesiydi.

MİT’E VERİLEN HİZMET
Peker’in iddialarının ardından yaptığım araştırma sonucu, Cihan Ekşioğlu’nun 3 milyon TL’ye alıp 50 milyon TL’ye sattığı yazılımın daha önce de gündeme geldiğini gördüm. Ekşioğlu, bir magazin dergisine verdiği röportajda, MİT’e yazılım sattıklarını söylerken, istenilen kişilerin Twitter ve Whatsapp görüşmelerine ulaşabildiklerini açıklıyor.

Cihan Ekşioğlu yaptığı işi şöyle anlatıyor:

 “Bunun dışında sosyal medya çözümleme ve takip işleri var bizde. Biz takip etmiyoruz bunları çözümleyen sistemleri istihbarat servislerine satıyoruz. Bu da örneğin Twitter’daki hareketliliği takip edebiliyorsunuz, hangi noktadan çıktığını, çağrıların nereden geldiğini kimin kiminle neler yaptığını çözümleyebiliyoruz.”

MİT’İN DE ÖNLEM ALMASI GEREK
Cihan Ekşioğlu, verdiği röportajda “Suçu olmayan vatandaş  ‘Acaba dinleniyor muyum?’ diye endişelenmesin. Suçun yoksa niye endişeleniyorsun?” diye üst perdeden konuşuyor.

Sanırım MİT’in de yapılan alışverişleri yeniden gözden geçirmesi ve bunca iddianın odağında bulunan Ekşioğlu ile tüm ilişkilerini kesmesi gerekiyor. Varsa, MİT personelinin yakını olup Ekşioğlu’nun şirketinde çalışan kişiler de bu şirketlerden ayrılmak zorundadır.  Bunlar yapılmadığı takdirde, bir süre sonra MİT de tartışmaların odağına çekilecektir. Ayrıca, MİT’in FETÖ Borsası’nın odağında olduğu iddia edilen bir ismi bugüne dek neden fark edemediği de ciddi bir tartışma konusu olacaktır.

Yorumlar