Anasayfa /  Ekonomi

Pazartesi günü bankalar açık mı? 15 Temmuz’da bankalar çalışıyor mu?

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü bankalarda işlem yapmak isteyen kişiler o günün resmi tatil olması nedeniyle bankalarda işlem yapılıp yapılamayacağını araştırmaya devam ediyor. Peki, pazartesi günü bankalar açık mı?

Abone ol
Abone ol 12 Temmuz 2019 21:47

“15 Temmuz’da bankalar çalışıyor mu?” sorusunun yanıtı pazartesi işlem yapacak kişiler tarafından merak konusu oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü olarak ilan edilmesinin ardından resmi tatiller içerisine dahil edilmişti. Dolayısıyla bankalar resmi tatillerde kapalı olduğu için 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü bankalar kapalı olacak.





PAZARTESİ EFT YAPILABİLİR Mİ?





EFT bankalar arası para transferi olduğu için internet üzerinden EFT yapılabilir ancak alacaklı hesaba paranın geçmesi bir sonraki mesai başlangıcı olur. Yani aynı hafta sonlarında olduğu gibi işlem yapılabilir ama para mesai saatleri içerisinde geçer. Bu da pazartesi günü yapılan EFT’nin alacaklı hesaba Salı günü 08:00’de geçmesiyle sonuçlanır.





Öte yandan bankalarla bağlı olarak işlem yapan kurum ve kuruluşlar da resmi tatil nedeniyle kapalı olur. Örnek olarak noterler, PTT’ler ve kargo şirketleri de bugünlerde kapalı olur.





Resmi tatil süresinin bitmesiyle birlikte bankalar ve diğer kurumlar normal çalışma sistemlerine geri dönerler yani. Yani 16 Temmuz 2019 Salı günü bankalarda yeniden işlem yapılabilecek.


Yorumlar