Anasayfa /  Foto Galeri

Pazarda lahanadan maske yaparak koronavirüse karşı tedbir aldı

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde kurulan semt pazarında bir pazarcının koronavirüse karşı lahanadan yaptığı maske ile önlem alması görenleri gülümsetti.

Pazarda lahanadan maske yaparak koronavirüse karşı tedbir aldı - Sayfa 1

İstanbul Bahçelievler'de her hafta Salı günleri kurulan halk pazarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını uyarılarına rağmen kalabalık olduğu görüldü. Pazar yerinde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların bulunması ise dikkat çekti.

Pazarda lahanadan maske yaparak koronavirüse karşı tedbir aldı - Sayfa 2

Öte yandan ikinci bir açıklamaya kadar pazara girişlerine yasak getirilen çocukların pazara geldiği görüldü. Pazar içerisinde çocukları uyararak pazarın dışarısına çıkaran zabıta ekiplerine ise vatandaşlar ve pazarcılar alkış yaparak destek verdi. Çocuklar ise yasaktan haberlerinin olmadığını söyleyerek kendilerini savundu. Pazarlardaki tezgâhlar arasındaki 3 metre kuralına pazarcıların uyduğu görüldü. Uymayan bazı pazarcıları ise zabıta ekipleri uyararak mesafenin korunması amacıyla limon sandıklarını kaldırttı. Pazar tezgâhlarına, Sağlığınız bizim için önemli lütfen el sürmeyiniz” yazılı pankartlar asıldı. Bir pazarcının koronavirüse karşı lahanadan yaptığı maske ile önlem alması ise görenleri gülümsetti.

Pazarda lahanadan maske yaparak koronavirüse karşı tedbir aldı - Sayfa 3

Pazara kızı ile birlikte alışverişe gelen Melisa Güler, “Biz marketten de alışveriş yapıyoruz pazardan da. Öyle çok dışarıya çıkmıyoruz. Bir haftadır ilk defa dışarıya çıktım” ifadelerini kullandı.

Pazarda lahanadan maske yaparak koronavirüse karşı tedbir aldı - Sayfa 4

Kendisini pazara eşinin gönderdiğini söyleyen Ahmet Hacıoğlu, Salatalık, mantar aldım. Bugün evde kaldım, eşim benim pazara gönderdi. Kendi çıkmadı, beni gönderdi. 54 yaşındayım. Bugün mecbur kaldık. Yarım saatte işimi hallettim döneceğim” dedi.

Pazarda alışveriş yapan Gülbeden Turgut ise, “Her şeyi aldım. Hiçbir şeyim evde yoktu. 5 gündür dışarıya çıkmadım gencim. Evde yiyeceğim kalmadı” diye konuştu.