Anasayfa /  Foto Galeri

Pazar günü yasağı kalkıyor mu? Gözler kabine toplantısında

Yeni normalleşme kararlarının görüşüleceği kabine toplantısı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısında pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması gündemde.

Pazar günü yasağı kalkıyor mu? Gözler kabine toplantısında - Sayfa 1

Koronavirüsle mücadelede gözler yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nda, halen tedbirler gereği pazar günü kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı, merak ediliyor.

Pazar günü yasağı kalkıyor mu? Gözler kabine toplantısında - Sayfa 2

PAZAR GÜNÜ YASAKLARI KALKABİLİR

Kademeli normalleşme sürecine ilişkin TRT Haber'e konuşan, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ''İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir

Pazar günü yasağı kalkıyor mu? Gözler kabine toplantısında - Sayfa 3

Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00'e alınabilir. Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Pazar günü yasağı kalkıyor mu? Gözler kabine toplantısında - Sayfa 4

MASKE ZORUNLULUĞU
İlhan, ''Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır.