Anasayfa /  Magazin

Paul Dwyer kimdir, kaç yaşında? Paul Dwyer nereli? Paul Dwyer hayatı!

Güzel sesi, doğal tavırları ve söylediği türkülerle sosyal medya da son günler de en çok araştırılan isimlerden birisi Paul Dwyer oldu. Peki, yaşamını Türkiye'de sürdüren Paul Dwyer kimdir? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2022 16:00

Güzel sesi, doğal tavırları ve söylediği türkülerle sosyal medya da son günler de en çok araştırılan isimlerden birisi Paul Dwyer oldu. Peki, yaşamını Türkiye'de sürdüren Paul Dwyer kimdir? İşte detaylar...

Paul Dwyer Kimdir, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Paul Dwyer, 7 Kasım 1963'te Liverpool'da dünyaya geldi. 12 yaşında gitar çalmaya başlamış, ilk klasik gitarını 13 yaşında almıştır. Müzik eğitimini Royal Northern College of Music'te Gordon Crosskey ve John Williams ile beraber bitirmiştir.

İlk defa 1988 senesinde Türkiye'ye gelmiş ve bu süre zarfında tanıştığı Çiğdem Dwyer ile 1991 yılında evlenmiştir. Evlili sonrasıTürkiye'ye yerleşmiş ve 1990'larda Andy Clayburn'la birlikte kurdukları EndiPol isimli müzik grubu 1991 yılında Sony Müzik Almanya ile anlaşmış ve 2 albüm (Partners in Crime ve The Feeling of Life) yayımlamıştır. (Albümlerin üç parçası avrupada ilk 10'a girmiştir.) Sony Müzik ile olan anlaşmaları nedeniyle Türkiye'de devamlı kalamamış; 1990-1995 senelerinde Almanya ve Avrupa, 1995-1996 yıllarında ise Amerika'ya gidip gelmiştir.

Paul'ün 1982 senesinde bestelemiş olduğu "My Feelings Never to Remain" isimli bestesi, 1992 senesinde Zülfü Livaneli tarafından beğenilip, Türkçe söz yazarak "Saat Dört Yoksun" albümünde "Bir Nehir Gibi" ismiyle yayımlamıştır.

1996 senesine gelindiğinde Paul Dwyer, Andy Clayburn ile beraber (EndiPol) Türkiye'deki ilk albümleri "Belki Yes, Belki No" yayımlanmıştır. Aynı ikili 2009 yılında içinde tekrar aranje edilmiş parçaların da bulunduğu "Ya Bugün Ya Da Yarın" isimli albümlerini yayınlamıştırlar. Bu güzel albüme Ali Rıza Binboğa, Andy Clayburn, Fuat Güner, Kubat, İlhan Şeşen, Pelin Özer, Sarper Semiz ve Zülfü Livaneli eşlik etmiştir.

2010 senesinde türküleri konu alan ve Habertürk TV'de yayınlanan Müzik ve Yol programı sunmaya başlamıştır. Habertürk TV ile 3 ay - 13 bölüm için anlaşan Paul, bu süreyi uzatıp 4 yıl boyunca Türkiye'nin 75 ilini gezip 120'den fazla bölüm sunmuştur.

2013 yılında Müzik ve Yol programını sunarken edindiği deneyimlerin de katkısıyla "Kar Var, Duman Yok" isimli albümünü çıkarmıştır.

Günümüzde 2000 yılında kurduğu Selina Music Productions (SMP) aracılığıyla YouTube kanalı üzerinden çeşitli türküler ve yeni parçalar yayımlamakta; müzisyen kimliğinin yanında oyunculuk ve seslendirme de yapmaktadır.

Yorumlar