Anasayfa /  Foto Galeri

Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den samimi sohbet

Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den samimi sohbet - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Zafer Takı ve Meçhul Asker Anıtı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in samimi tavırları dikkati çekti. Törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'dan ayrıldı. Fransa'nın başkenti Paris'te, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den samimi sohbet - Sayfa 2

Macron ve eşi Brigitte Macron, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu devlet, hükümet ve uluslararası kuruluş başkanları ile eşlerini Elysee Sarayı'nda karşıladı.

Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den samimi sohbet - Sayfa 3

Buradan 47 devlet başkanı, 23 hükümet başkanı, 15 uluslararası kuruluşun başkanı ve beraberindeki eşleri, kendileri için hazırlanan otobüslerle Şanzelize Caddesi'ne giderek Zafer Takı ile Meçhul Asker Anıtı'na yürüdü.

Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den samimi sohbet - Sayfa 4

Elysee Sarayı'ndaki karşılamaya gelmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump, kendi makam araçlarıyla anma törenine iştirak etti.