Anasayfa /  Ekonomi

YSK İstanbul seçimlerini iptal etti, dolar uçuşa geçti! İşte doları son fiyatı!

TL, YSK'nın İstanbul kararı ile çok sert geriledi. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK'nın seçimlerin yenilenmesine ilişkin aldığı karara ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklama öncesi 6.01 seviyesinde olan dolar 6.14 seviyesinin üzerine çıktıEuro ise 6.8917'ye yükseldi

Abone ol
Abone ol 06 Mayıs 2019 19:42

YSK İstanbul seçimlerini iptal etti, dolar uçuşa geçti! 

Haftanın ilk gününde 9 ay sonra ilk kez 6 seviyesini geçen Dolar/TL, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'daki mahalli idareler seçimlerini iptal etmesinin ardından dolar 15 kuruş birden arttı.

Yurt içinde YSK kararı, dışarı da ise Çin-ABD hattında yaşanan gelişmelerin izlendiği haftanın ilk işlem gününe dolar 6 liranın hemen altından başladı. Bankalararası piyasada dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde 6 TL'yi aştı. Dolar şu dakikalarda 6,01 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 6,73 civarında alıcı buluyor.

Piyasalar İstanbul seçimlerine ilişkin itirazların netleşeceği YSK kararına odaklandı. ABD ile ilişkilere yönelik gelişmeler de yakından takip ediliyor.

ABD-Çin müzakerelerine yönelik iyimserliğin kaybolduğu haftaya dolar 6 lirayı görerek başladı. Trump'ın Çin'e gümrük vergilerini artırma kararının yankıları ve YSK'nın bugün vermesi beklenen İstanbul kararı izleniyor.

Trump, yüzde 10 gümrük vergisi uygulanan Çin ürünlerinde bu oranın Cuma günü yüzde 25'e çıkarılacağını söyledi. Ayrıca vergi olmayan ürünlere de yüzde 25 gümrük getirileceğini bildirdi.

Piyasa beklentisi tarafların kısa sürede uzlaşıya varacakları yönündeydi.

Trump'ın açıklamasının ardından Çin'in Shanghai endeksi yüzde 5,2, ABD'nin S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 2 ve Brent petrol fiyatı yüzde 2,15 düştü.

2019 YILI REKORU

24 Nisan günü dolar kuru piyasalar açıldıktan sonra 5.8750'yi görmüştü.

6 lirayı görerek dolar, 2019 yılı içerisindeki rekor seviyesine ulaştı.




Yorumlar